Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Η Ρωσία βομβαρδίζει πολυκατοικίες - Τουλάχιστον 198 νεκροί ανάμεσα τους τρία παιδιά (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 198 οι νεκροί και ανάμεσα τους τρία παιδία

Δραματικές είναι οι ώρες αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία καθώς δίνονται πολλές μάχες και η Ρωσία χτυπάει ακόμα και κτίρια με πολίτες. Νέο βίντεο Ζελένσκι, live η εικόνα από τους δρόμους Κιέβου. Επιπλέον ο πρόεδρος Μπάιντεν ενέκρινε τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας ύψους 350 εκατ. δολαρίων. Τουλάχιστον 198 οι νεκροί και ανάμεσα τους τρία παιδία.


Η Ρωσία χτυπάει ανελέητα την Ουκρανία, ο Ζελένσκι βγήκε στου δρόμους και έστειλε το μήνυμα του ότι «είμαι εδώ και συνεχίζουμε» και ο Μπάιντεν στέλνει βοήθεια.


Αργότερα πάλι ο πρόεδρος της Ουκρανίας έδωσε ξανά μήνυμα και είπε ότι οι μάχες συνεχίζονται. Στο μεταξύ τραγικός παραμένει ο απολογισμός των νεκρών, όπου ανάμεσα τους υπάρχουν και παιδιά.


Νέο μήνυμα Ζελένσκι «οι μάχες συνεχίζονται, ελέγχουμε το Κίεβο»

Ο Ζελένσκι στο μήνυμά του αναφέρει πως «πολεμήσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού», ενώ τονίζει πως «το Κίεβο και οι πόλεις κλειδιά ελέγχονται από τον στρατό μας».


Αναλυτικά το μήνυμα Ζελένσκι:

«Σταθήκαμε όρθιοι και πολεμήσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού. Οι μάχες συνεχίζονται. Σε πολλές πόλεις και περιοχές της πολιτείας μας.


Αλλά ξέρουμε ότι προστατεύουμε, - τη χώρα, τη γη, το μέλλον των παιδιών. Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας.


Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν εδώ μια μαριονέτα τους, όπως στο Ντονέτσκ. Δεν το επιτρέψαμε»


Ρωσικοί πύραυλοι «χτυπούν» πολυκατοικίες και κτίρια όπου ζουν πολίτες:

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίς το πρωί από το λευκορωσικό μέσο ενημέρωσης Nexta, διακρίνεται πολυκατοικία που έχει «χτυπηθεί» από πύραυλο και ολόκληρη η περιοχή «πνίγεται» από τον καπνό.


Τουλάχιστον 198 νεκροί και ανάμεσα τους τρία παιδία, πάνω από 1.000 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Όπως είπε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών.


Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.


Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή της βορειοανατολικής πόλης Σούμι ανακοίνωσε πως αυτή την ώρα διεξάγονται μάχες στους δρόμους της πόλης και κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.


Η Ρωσία συνεχίζει να «σφυροκοπά» το Κίεβο, κατέλαβαν τη Μελιτούπολη

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολη στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και εκτοξευόμενους από πλοία πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.


Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ρωσικά στρατεύματα έπληξαν εκατοντάδες στόχους στρατιωτικών υποδομών και κατέστρεψαν αρκετά αεροσκάφη και δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα και οχήματα πυροβολικού.


Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενέκρινε τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας ύψους 350 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Ο προέδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε οδηγίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους 350 εκατ. δολαρίων ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία καθώς η χώρα προσπαθεί να αποκρούσει μια ρωσική εισβολή.


Σε σημείωμα προς τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκειν, ο Μπάιντεν δίνει οδηγίες για τη διάθεση 350 εκατ. δολαρίων μέσω του Νόμου για τη Διεθνή Βοήθεια για την άμυνα της Ουκρανίας.


Μήνυμα Ζελένσκι από τους δρόμους του Κιέβου, «είμαι εδώ, δεν καταθέτουμε τα όπλα»

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξεκαθάρισε μέσω βίντεο πως ο ουκρανικός στρατός δεν έχει παραδώσει τα όπλα και συνεχίζει τη μάχη απέναντι στην Ρωσία.


«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση.Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας», τόνισε χαρακτηριστικά.


Απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν - «Η μάχη είναι εδώ»

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε την προσφορά της Ουάσιγκτον για να διαφύγει από την Ουκρανία σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ.


«Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το όσα είπε στο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.


Ο Ζελένσκι με ένα νυχτερινό μήνυμα προς τους πολίτες είπε πως «όταν μας επιτίθεστε, θα βλέπετε τα πρόσωπά μας, όχι τις πλάτες μας. Είμαστε όλοι εδώ. Και θα μείνουμε εδώ» διεμήνυσε.


Σφίγγει τον κλοιό η Ρωσία

Σύμφωνα με την Maxar, στις δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Παρασκευή διακρίνονται περισσότερα από 90 ελικόπτερα σταθμευμένα σε έναν δρόμο κοντά στην πόλη Χοϊνίκι της Λευκορωσίας, να σχηματίζουν μία «αλυσίδα» μήκους σχεδόν 8 χιλιομέτρων.


Παράλληλα εμφανίζεται μία ισχυρή χερσαία δύναμη με εκατοντάδες οχήματα σε κοντινό σημείο.


Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, η οποία παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων.


Μάχες στις Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, «η Μαριούπολη δεν θα παραδοθεί»

Σε εξέλιξη μάχες κοντά στις πόλεις Χερσώνα, Μικολάιβ, Οδησσό

Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.


«Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. «Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365