Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

SL2: Τι είπε ο Αυγενάκης για τα χρήματα απ’ το στοίχημα

Διαβάστε Παρακάτω:

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού φιλοξενήθηκε στο Zarpa Radio 89.6

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δέχτηκε την ερώτηση για το πότε οι ΠΑΕ θα ξαναπάρουν χρήματα από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος, τονίζοντας ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει σε περίπου δύο μήνες από σήμερα, οπότε και θα υπάρξει, όπως σημείωσε, νέα συνάντηση με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, μιας και θα έχει κριθεί έως τότε σε τι επίπεδο ανέρχονται τα έσοδα.

Οι τοποθετήσεις του, επί του θέματος: «Δημιουργήσαμε ένα μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού μέσα από το μοναδικό φόρο που αύξησε η συγκεκριμένη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο μοναδικός φόρος λοιπόν που αυξήθηκε, είναι αυτός της φορολόγησης των κερδών των στοιχηματικών εταιρειών. Και μέσα από αυτή την σωστή φορολόγηση δημιουργήθηκε αυτός ο κουμπαράς.

Δώσαμε προκαταβολικά 31 εκατομμύρια στον επαγγελματικό αθλητισμό και στην εκπνοή του χρόνου δώσαμε άλλα 31 εκατ. στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.Ο μηχανισμός αυτός ξεκίνησε να δουλεύει στα μέσα του χρόνου, δεν έχει κάνει τον κύκλο του. Η ΚΥΑ που έχουμε υπογράψει μεταξύ του υφυπουργείου Αθλητισμού και του υπουργείου Οικονομικών προέβλεπε ότι η εκκαθάριση θα γίνει τον Ιούνιο, αυτόν τον Ιούνιο που είναι μπροστά μας και ό,τι άλλο υπόλοιπο έχει συγκεντρωθεί και είναι μέσα στο κουμπάρα θα κατανεμηθεί όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ.

Επειδή όμως υπήρχαν ανάγκες και προβλήματα δώσαμε προκαταβολικά και πριν καν ξεκινήσει η ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού στον επαγγελματικό αθλητισμό και στον ερασιτεχνικό επίσης. Χωρίς να γίνει η εκκαθάριση, έγινε νωρίτερα γιατί η χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω της πανδημίας αλλά και επειδή ήταν άδικο να έχει δοθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό στον επαγγελματικό αθλητισμό και να μη δοθεί το ακριβές αντίστοιχο στον ερασιτεχνικό.

Αυτό το πετύχαμε και το επιβάλαμε. Αρα σε μια συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους της Super League 1, της Super League 2, της λίγκας του μπάσκετ και του βόλεϊ σε τηλεδιάσκεψη που είχαμε απέναντι μας τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Σκυλακάκη και τον κ. Βασιλόπουλο, δηλαδή όλο το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών έγινε σαφές για το ποια είναι η πορεία, ποια είναι η συμφωνία, ποια είναι η ΚΥΑ που έχουμε υπογράψει και γι’ αυτή την ΚΥΑ είχαν λάβει γνώση όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Τώρα, κάποιοι παράφρασαν και έλεγαν ότι μα μας χρωστάτε γιατί είχατε πει έως τόσα που έγραφε η ΚΥΑ είναι τόσα. Οχι παιδιά, είναι έως! Ανάλογα τι θα τζιράρει! Αυτό δεν το καταλάβατε, δεν καταλάβατε την παρακάτω πρόταση που έλεγε ότι θα γίνει εκκαθάριση την τάδε ημερομηνία; Επειδή όντως λοιπόν υπάρχει μια ανασφάλεια και μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά, την εικόνα και το μήνυμα, είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο μηχανισμός είναι μόνιμος, θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες βελτιώσεις προς όφελος αυτού του κουμπάρα από το υπουργείο Οικονομικών στο φορολογικό πλαίσιο που εφαρμόζεται πλέον.

Το επόμενο ραντεβού που έχουμε μαζί με τους εκπροσώπους των τεσσάρων λιγκών και το οικονομικό επιτελείο είναι προς το τέλος του Μάρτη, μέσα Απρίλη στην ουσία, δηλαδή ένα δίμηνο σχεδόν από τώρα, ώστε να έχουμε εικόνα των εισπράξεων, άρα να κάνουμε τη σχετική ενημέρωση των χρημάτων που πρέπει να λάβουν οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό, τον επαγγελματικό ή τον ερασιτεχνικό. Θα ξαναπάρουν όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ. Αν πηγαίναμε με το γράμμα του νόμου θα έπρεπε οι ομάδες να πάρουν τον Ιούνιο, αυτόν τον Ιούνιο. Ομως ζήτησαν και πήραν προκαταβολικά για επαγγελματικές ομάδες.

Ο μηχανισμός ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο, έχει δηλαδή ελάχιστους μήνες λειτουργίας. Δεν ξεκίνησε από την 1/1/2021, Ξεκίνησε από τον 7ο του ‘21, αν πηγαίναμε λοιπόν με το γράμμα του νόμου, το ήξεραν τότε, θα έπρεπε να πληρωθούν με την απόδοση, ανάλογα με το τι τζίρο έχει κάνει, τι χρήματα έχει συγκεντρώσει. Θέλησαν να πάρουν προκαταβολικά. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις λοιπόν που είχαμε για το τι θα μάζευε αυτό το ταμείο, εκτιμήσεις δεν είχαμε, ούτε προηγούμενη εμπειρία, εικόνα, πήραν τα χρήματά τους ως προκαταβολή. Τώρα είναι απολύτως ξεκάθαρο, να κάνει τον κύκλο, να κλείσει το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του έτους που διανύουμε, να ξανακάνουμε συζήτηση και να δούμε τι ακριβώς έχει συγκεντρώσει, τι ποσά υπάρχουν και… μπαμ μπαμ! Καθαρά και διαφάνεια. Αυτό θα ομαλοποιηθεί σίγουρα μέχρι την επόμενη χρονιά που θα έχει κάνει τον κύκλο του αυτός ο μηχανισμός».

πηγή: athlitiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365