Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Καιρός: «Θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με λίγες τοπικές βροχές και αέρα» – Πού χτυπάει η κακοκαιρία

Εκείνοι που θα δυσκολευθούν θα είναι οι Κρητικοί, οι Δωδεκανήσιοι και οι Κυκλαδίτες

«Η αναβάθμιση της κακοκαιρίας στο επίπεδο 3 δεν είναι κάτι πολύ επικίνδυνο» επισημαίνει στο newsit.gr η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου.


Και συνεχίζει λέγοντας ότι «έχει ήδη ξεκινήσει και διανύουμε την δεύτερη μέρα. Έχουμε ουσιαστικά ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο είναι στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και ακολουθεί μία τροχιά νότια της Κρήτης και αύριο θα φτάσει νοτιοανατολικά δηλαδή κάτω από τα Δωδεκάνησα. Η κατάσταση στην ηπειρωτική χώρα η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη. Είχαμε κάποιες βροχές εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας στην βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, στην Θεσσαλία και την Εύβοια.


Οπότε φαίνεται, ότι οι βροχές θα επικεντρωθούν στο Αιγαίο με πιο έντονα φαινόμενα –θα έχουμε μπόρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες- σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, δηλαδή στην πυρόπληκτη Εύβοια. Αυτές είναι οι περιοχές που από τις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο το μεσημέρι που θα έρθει η εξασθένιση των φαινομένων, θα βρέχει αρκετά».  


Παράλληλα η κυρία Ρήγου αναφέρει στο newsit.gr ότι «η θερμοκρασία σήμερα δεν θα πέσει ιδιαίτερα. Αύριο θα πέσει 2 με 3 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές. Για παράδειγμα σήμερα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 15°C με 16°C, ενώ αύριο θα είναι στους 13°C. Είναι μικρή η διαφορά, αλλά επειδή το απόγευμα περιμένουμε ενίσχυση των βοριάδων 7-8 μποφόρ, η αισθητή θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή».  


Προσθέτει δε ότι «γενικά δεν περιμένουμε κάτι επικίνδυνο σε όλη τη χώρα, μόνο λίγο πιο έντονες βροχές σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και κεντρική και βόρεια Εύβοια, με λίγα χιόνια στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα. Από αύριο το μεσημέρι δηλαδή από την Τσικνοπέμπτη και μετά, φαίνεται τα φαινόμενα να περιορίζονται ακόμα περισσότερο στα νότια της χώρας και μέχρι την Παρασκευή το πρωί θα έχουν σταματήσει».  


Η κυρία Ρήγου εξήγησε και το πώς θα περάσουμε την ημέρα της Τσικνοπέμπτης. «Στην Αθήνα θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με λίγες τοπικές βροχές και ψύχρα. Στα κεντρικά νότια τμήματα του νομού θα είναι μικρότερη η πιθανότητα να βρέξει και θα έχει και αέρα. Εκείνοι που θα δυσκολευθούν θα είναι οι Κρητικοί, οι Δωδεκανήσιοι και οι Κυκλαδίτες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365