Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Μόλις 13 ευρώ τον μήνα η πολυδιαφημιζόμενη έκπτωση στα καύσιμα

Μόλις 13 ευρώ τον μήνα

Μόλις 13 ευρώ τον μήνα είναι η επιδότηση στα καύσιμα που ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα μέτρο πολυδιαφημισμένο εδώ και μέρες που ωστόσο, δεν πλησιάζει καν τις προσδοκίες των πολιτών για γερό ψαλίδι στις τιμές του καυσίμου.


Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στους πολίτες για την επιδότηση στα καύσιμα έπεσαν το κενό καθώς, το κόστος θα φτάσει μόλις τα 13 ευρώ τον μήνα για κάθε δικαιούχο. Πρόκειται στην ουσία για ένα ασήμαντο ποσό που σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει την ανάγκες που έχει δημιουργήσει η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων.


Η επιδότηση για αυτοκίνητο αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ. Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).


Με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass, που θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια θα γίνεται η επιδότηση του κόστους αγοράς καυσίμων για 3 μήνες, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά την παρουσίαση των μέτρων.


Η κάρτα θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ μεικτά.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365