Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Επιδότηση 22 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη για 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως

Τα μέτρα ξεπερνούν το 1 δισ.

Επίδομα βενζίνης, “επιταγή ακρίβειας” και επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και εξειδικεύουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη και οι υπουργοί Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και Γιώργος Γεωργαντάς.


Τα μέτρα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο και ακολούθησε ο Χρήστος Σταϊκούρας




Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιφέρει οικονομική διαταραχή και εκτροχιάζει τους εθνικούς και οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενισχύει τον πληρωρισμό, ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών, προκαλεί ακρίβεια, φρενάρει την αναπτυξιακή δυναμική, τόνισε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας. Συναισθανόμαστε πλήρως την ανάγκη των συμπατριωτών μας για περαιτέρω στήριξη, ζώντας στην κοινωνία και όχι μέσα σε γυάλα, αντιδρούμε άμεσα και ψύχραιμα, συνέχισε. «Κάνουμε το καλύτερο πλαίσιο του εφικτού για να περιορίσουμε τις συνέπειες στο πορτοφόλι του πολίτη», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών.


«Αυξάνουμε σημαντικά την επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δίνουμε έκτακτη επιδότηση ρεύματος για μικρές επιχειρήσεις.


Ενισχύουμε ευάλωτους συμπατριώτες μας με έκτακτη ενίσχυση σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά για να καλύψουν μέρος αυξημένων τιμών».


Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως η ενίσχυση σε ευάλωτα νοικοκυριά και χαμηλοσυνταξιούχους θα δοθεί πριν από το Πάσχα.


Ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως πριν από το Πάσχα θα δοθούν:


1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού για τον Απρίλιο σε 625.000 δικαιούχους.



Ενίσχυση 200 ευρώ σε 667.000 χαμηλοσυνταξιούχους, όπως τον περασμένο Δεκέμβριο.


200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες


200 ευρώ σε 167.000 δικαιούχους ΑΜΕΑ


Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.


Χορηγείται επιδότηση καυσίμων στους πολίτες για 3 μήνες στα φυσικά πρόσωπα, μεταξύ και ελεύθεροι επαγγελματίες, κάτοικοι Ελλάδας με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο.


Επίδομα για 60 λίτρα βενζίνης το μήνα, 22 λεπτά το λίτρο. Η επιδότηση για το diesel θα είναι 15 λεπτά.


Δίνεται τον Απρίλιο ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί για να καλυφθεί μέρος των καυσίμων.


Παρατείνετε ο χρόνος αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών. Παραμένει η έκπτωση 15% για εφάπαξ αποπληρωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365