Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Στα 4.882 τα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ

Αναλυτικά στοιχεία

Αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των υφιστάμενων αθλητικών Ομοσπονδιών έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των υφιστάμενων αθλητικών Ομοσπονδιών και την αύξησή τους επί της θητείας του, για τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη τη χώρα, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, και για την πορεία καταγραφής όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μας μέσω της πλατφόρμας «Πέλοπας», έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο της συζήτησης για την κύρωση της Σύμβασης «Σεντ Ντενί», του Συμβουλίου της Ευρώπης, για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα, αλλά και των Μνημονίων Συνεργασίας με το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και με την Κινεζική Ομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε:


«Επί της διακυβέρνησής μας, αυξήθηκε από 48 σε 53 ο αριθμός των αθλητικών Ομοσπονδιών, που είναι επίσημα αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ.

Στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, αυτή τη στιγμή, είναι εγγεγραμμένα 4.882 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία ενισχύονται, ετησίως πλέον, από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών του Στοιχήματος.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, για τις οποίες το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εποπτεύει 18 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.

Με τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας αθλητικών εγκαταστάσεων “Πέλοπας” μέχρι στιγμής, έχουν καταχωρηθεί 4.323 δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και περιμένουμε ακόμα να εγγραφούν και να καταχωρήσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις, 51 από τους 332 Δήμους της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365