Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Σε χαμηλό 9 μηνών η οικονομία της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Markit

Σε πολύμηνα χαμηλά διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο του 2021, αντανακλώντας την ανησυχία για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην οικονομία.


Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Markit που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο PMI υπηρεσιών για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες έναντι 53,3 μονάδων στην αρχική μέτρηση της εταιρείας και αντί των 53,3 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Απρίλιο του 2021.


Ο σύνθετος PMI για την οικονομία τη Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες έναντι 53,4 μονάδων στην αρχική μέτρηση της εταιρείας και αντί των 53,4 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση του σύνθετου PMI από τον Μάρτιο του 2021.


Ανά χώρα της Ευρωζώνης, την καλύτερη επίδοση στον σύνθετο PMI κατέγραψε η Ιρλανδία, με τον δείκτη να φτάνει τις 56,5 μονάδες, υψηλό 9 μηνών.


Αντίθετα, στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ο σύνθετος PMI για τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στις 49,9 μονάδες, χαμηλό 1,5 έτους.


Υπενθυμίζεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365