Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

«Παράθυρο» για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δια στόματος πρωθυπουργού

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ώστε να βοηθήσει τα νοικοκυριά που ταλαιπωρούνται από την ακρίβεια, άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου».


Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα: «Η μείωση του ΦΠΑ είναι στη φαρέτρα μας και μπορεί να υπάρχει. Έχει κόστος και θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αν κινούμασταν σε αυτή την κατεύθυνση θα την έβλεπαν οι καταναλωτές και δεν θα πήγαινε στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί πολύ από αυτή την κυβέρνηση».


Παράλληλα ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τους εμπόρους να μην επιχειρήσουν κερδοσκοπικά παιχνίδια καθώς θα τιμωρηθούν με παραδειγματικές ποινές. «Οι έλεγχοι είναι συνεχείς και όπου εντοπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε το μέγιστο του προστίμου που μας επιτρέπει ο νόμος. Παντού, δυστυχώς, σε όλες τις χώρες όταν έχουμε πληθωριστικές τάσεις, κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την πραγματικότητα».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την απόφασή του για επιδότηση των ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής αλλά και για τη μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365