Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Κανένα πρόβλημα δεν έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος της οικογένειας

Πώς έγινε η ενδελεχής έρευνα των γονιδίων

Περίπου 1.000 γονίδια έλεγξαν οι επιστήμονες για να βγάλουν συμπέρασμα για το αν η οικογένεια της Πάτρας, η οποία έχασε τρία παιδιά μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα που θα μπορούσαν να έχουν “κληρονομήσει” τα παιδάκια, οδηγώντας τα στο θάνατο.

Όμως, ο γονιδιακός έλεγχος που ολοκληρώθηκε και αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί, δεν έδειξε κανένα απολύτως γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια…

Πώς έγινε η ενδελεχής έρευνα των γονιδίων

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του LiveNews και τα όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αμέσως μετά το θάνατο των τριών παιδιών ερευνήθηκε αν υπάρχουν κληρονομικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως την καρδιά, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.


Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε 190 γονίδια, από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για γονίδια που συχνά ευθύνονται για προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αφού δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα ούτε τότε, έγινε ακόμα πιο αναλυτική έρευνασε άλλα 800 γονίδια από το ίδιο ίδρυμα. Πάλι, δεν βρέθηκε τίποτα.


Συνεπώς, το πόρισμα που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα έδειξε ότι η οικογένεια από την Πάτρα, δεν είχε κανένα απολύτως γονιδιακό θέμα. Και άρα, οι θάνατοι των τριών παιδιών, δεν προήλθαν από κάποιο κληρονομικό πρόβλημα.

Μετά το γονιδιακό πρόβλημα (που τελικά δεν υπάρχει), οι ειδικοί εξετάζουν το παθολογικό πρόβλημα και βεβαίως, αν και εκεί δεν προκύψουν θετικές απαντήσεις, τα συμπεράσματα οδηγούνται προς την εγκληματική ενέργεια.

Μπορεί οι τρεις θάνατοι των παιδιών να προήλθαν από κάποιο παθολογικό πρόβλημα; Το παράξενο της συγκεκριμένης υπόθεσης βέβαια, είναι ότι και τα τρία παιδιά παρουσίασαν διαφορετικά παθολογικά ζητήματα και μέσα σε διάστημα 2 ετών πέθαναν και τα τρία.

Την ίδια ώρα, οι ιατροδικαστές που έχουν κληθεί να δώσουν απαντήσεις για το θάνατο της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας που έφυγε τελευταία από τη ζωή, επικεντρώνονται στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της. Και κυρίως, στις ποσότητες αυτών των ουσιών…


Υπάρχει περίπτωση κάποιος να χορήγησε κάποια ουσία στην άτυχη Τζωρτζίνα ενώ εκείνη ήταν μέσα στο νοσοκομείο; Ο παθολόγος – κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας, είπε στο LiveNews, ότι αν κάποιος έχει ειδικές γνώσεις νοσηλευτικής, θα μπορούσε άνετα να κάνει κάτι τέτοιο.

«Είναι δύσκολο γιατί χρειάζεται εξειδικευμένη νοσοκόμα για να κάνει ένεση μέσα από την πεταλούδα… Απαιτεί κάποια εξειδίκευση. Δεν είναι εύκολο να το κάνει ένα τυχαίο άτομο. Αν ξέρει την πρακτική της νοσηλευτικής είναι εύκολο… Δεν είναι τίποτα!» είπε ο κύριος Σπαντιδέας.

Το γεγονός ότι η μητέρα των τριών παιδιών, είχε γνώσεις νοσηλευτικής, ήταν από την αρχή ένας από τους λόγους, που οι «κακές γλώσσες» μιλούσαν για εμπλοκή της στην υπόθεση.

Τόσο η μητέρα πάντως, όσο και ο πατέρας των κοριτσιών, δηλώνουν στο περιβάλλον τους ότι περιμένουν πώς και πώς τα αποτελέσματα των ερευνών, για να μάθουν από τι πέθαναν τα παιδιά τους.

Ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Ένα από τα θέματα που επίσης έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια στην Πάτρα, είναι ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, το μεσοδιάστημα των θανάτων των παιδιών…

Συγκεκριμένα η γυναίκα πέθανε σε ηλικία 69 ετών, τον Σεπτέμβριο του 2020 από καρκίνο και ιστολογική βλάβη, σύμφωνα με το πόρισμα θανάτου της.

Σύμφωνα με το Livenews, η γυναίκα, πριν το θάνατό της είχε κάνει πληρεξούσιο για όλες τις συναλλαγές της τον πατέρα των τριών κοριτσιών. Ο άνθρωπος αυτός δηλαδή, χειριζόταν όλα τα χρηματικά ποσά της σπιτονοικοκυράς του!

Επίσης, η μητέρα των τριών κοριτσιών, ήταν η μόνη που είχε δει την σπιτονοικοκυρά όσο εκείνη ήταν μέσα στο νοσοκομείο. Μάλιστα, σύμφωνα με το LiveNews, η μητέρα των τριών κοριτσιών, είχε δηλώσει ότι είναι «ανιψιά» της, για να μπορέσει να μπει στο νοσοκομείο, καθώς λόγω του covid ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρει να μπει στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365