Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Μεταφέρεται το Τηλεφωνικό-Ασυρματικό κέντρο του ΕΚΑΒ ν. Πέλλας στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση
Η διοίκηση του παραρτήματος του ΕΚΑΒ κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιεί την απόφαση για μεταφορά του  Τηλεφωνικού-Ασυρματικού κέντρου του ΕΚΑΒ ν. Πέλλας από την Έδεσσα στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τώρα καλώντας το 166 εντός του νομού Πέλλας η κλήση κατευθυνόταν στην Έδεσσα. Από εδώ και στο εξής η κλήση στο 166 (δωρεάν) θα κατευθύνεται στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι ότι απελευθερώνονται οι υπάλληλοι που απασχολούνταν στο τηλεφωνικό κέντρο της Έδεσσας για να επανδρώσουν περισσότερα ασθενοφόρα στο νομό, όπως επίσης ότι πλέον θα υπάρχει ένα κεντρικός συντονισμός κυρίως σε περιστατικά καταστροφών που χρειάζεται συνδρομή ασθενοφόρων από διάφορους τομείς της κεντρικής Μακεδονίας.

Οδηγίες σωστής χρήσης του ΕΚΑΒ
Αν χρειασθείτε εσείς ή κάποιος άλλος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο τότε:

Αν έχετε την δυνατότητα να μετακινηθείτε προς το πλησιέστερο νοσοκομείο που εφημερεύει με δικό σας τρόπο, παρακαλούμε πραγματοποιείστε το. Έτσι δίνετε την δυνατότητα σε συνάνθρωπο μας που έχει άμεση και μεγαλύτερη ανάγκη από εσάς, να χρησιμοποιήσει το ασθενοφόρο.

Το ΕΚΑΒ δεν είναι TAXI. Κάθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που απασχολείται είτε χωρίς αιτία, είτε για επανεξετάσεις ή εξιτήρια όλη εκείνη την ώρα λείπει από τα επείγοντα και το επείγον δυστυχώς δεν έχει ούτε μέρα ούτε ώρα. Όταν το χρειαστούμε πρέπει να είναι διαθέσιμο.

Μπορείτε να καλείτε το 166 από οποιοδήποτε τηλέφωνο χωρίς χρέωση, από κινητό, σταθερό ή ακόμα και θάλαμο με καρτοδέκτη χωρίς κάρτα.
    • Δηλώστε τον αριθμό τηλεφώνου (κινητό ή σταθερό) από το οποίο καλείτε.
    • Δηλώστε την περιοχή από την οποία καλείτε (π.χ. πόλη – χωριό κλπ).
    • Δηλώστε την ακριβή διεύθυνση και κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (π.χ. εκκλησία – σχολείο κ.λ.π.) για να σας βρει πιο εύκολα και πιο γρήγορα το ασθενοφόρο (ιδίως σε μέρη χωρίς διευθύνσεις και αριθμούς φροντίστε να υπάρχει κάποιος στο δρόμο να κατευθύνει το ασθενοφόρο)
    • Πείτε πόσα θύματα υπάρχουν (αν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα ή άλλο).
    • Μην κλείσετε πρώτος το τηλέφωνο! Ρωτήστε τον τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ, αν χρειάζεται κάποια άλλη πληροφορία, ίσως χρειασθούν περισσότερα στοιχεία από αυτά που δώσατε και περιμένετε να κλείσει πρώτα εκείνος το τηλέφωνο.
Καταλαβαίνουμε πως ο εκνευρισμός και η αναστάτωση σας ίσως είναι δικαιολογημένη αλλά προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να σας βοηθήσουμε καλύτερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κάνετε φάρσες στο 166, είναι εγκληματική ενέργεια! Την στιγμή της φάρσας κάποιος συμπολίτης μας θα κινδυνεύει αβοήθητος. Μιλήστε στα παιδιά σας γι’ αυτό, αξίζει τον κόπο. Όλες οι τηλεφωνικές διαλέξεις καταγράφονται και οι φαρσέρ διώκονται ποινικά.

1 σχόλιο:

  1. Άντε τώρα να καταλάβει ο τηλεφωνητής στην Θεσσαλονίκη κατά που πέφτει η κορυφή ή η λαγκαδιά ή η ζερβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365