Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι: Τέλος στον πόλεμο μόνο αν μιλήσω απευθείας με τον Πούτιν

Η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω άμεσου διαλόγου μεταξύ των ηγετών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη βάση αμοιβαίου συμβιβασμού

Πιστός στη θέση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει έναντι των ρωσικών επιδιώξεων παραμένει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά θετικός σε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.


«Η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω άμεσου διαλόγου μεταξύ των ηγετών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη βάση αμοιβαίου συμβιβασμού» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.


Καλούμενος να απαντήσει για την αποδοχή ή μη της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς και την κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία, απάντησε: «το ερώτημα εδώ δεν είναι τι μπορώ να δώσω. Σε κάθε διαπραγμάτευση, στόχος μου είναι να τερματίσω τον πόλεμο με τη Ρωσία. Και είμαι επίσης έτοιμος να λάβω ορισμένα μέτρα».


Σημείωσε ακόμη ότι μπορεί κανείς να «κάνει συμβιβασμούς, αλλά αυτοί δεν πρέπει να είναι η προδοσία της πατρίδας σου. Και η άλλη πλευρά πρέπει επίσης να είναι έτοιμη να συμβιβαστεί – γι’ αυτό ονομάζονται συμβιβασμοί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για τις λεπτομέρειες. Δεν είχαμε ακόμη άμεση επαφή μεταξύ των προέδρων. Μόνο μετά τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο».


Σε σχέση με την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ, επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις που «δεν υποστηρίζουν την ένταξή μας στην ΕΕ επισημαίνουν τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να γίνουν. Δεν μας θεωρούν ίσους. Έχω ακόμα πολλές αναπάντητες ερωτήσεις εκεί».


Ερωτώμενος για τις ενέργειες της Γερμανίας, ο Ζελένσκι δήλωσε τα εξής:  «Βλέπουμε κάποια βήματα που κάνει η Γερμανία για να μας υποστηρίξει, Nord Stream 2, κυρώσεις και ούτω καθεξής. Βλέπουμε τι κάνει η Γερμανία».

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365