Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Χρήστος Μπάτσης για το Κάστρο της Χρυσής: Θα βάλει την Αλμωπία μέσα σε ιστορικά και τουριστικά μονοπάτια

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας:

Σήμερα είχα τη χαρά ως Δήμαρχος Αλμωπίας, να έχω την επίσκεψη της Υπουργού πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη μαζί με τους συνεργάτες της.

Μετά την πρώτη μου συνάντηση μαζί της στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2020, όπου  είχαμε ζητήσει την ανάδειξη του Κάστρου της Χρυσής, ενός πολύ σημαντικού μνημείου της περιοχής της Αλμωπίας και γενικότερα του Δήμου, πλέον έχουμε από τον περασμένο μήνα την ένταξη του στο Ταμείο Ανάκαμψης με το πολύ σημαντικό ποσό του 1.850.000 ευρώ.

Με το έργο αυτό, όλοι εμείς οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της Αλμωπίας, θα έχουμε την χαρά σε μερικά χρόνια να επισκεπτόμαστε ένα μνημείο το οποίο θα βάλει την Αλμωπία μέσα σε ιστορικά και τουριστικά μονοπάτια, τα οποία θα ικανοποιούν τον επισκέπτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό, γιατί τήρησε στο ακέραιο όλα τα χρονοδιαγράμματα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι συζητήσεις, προτάσεις, σκέψεις έγιναν ολοκληρωμένη μελέτη προς ανάδειξη για το Βυζαντινό κάστρο της Χρυσής. 

Ως δημοτική αρχή ενδιαφερόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου. Οπως γνωρίζετε από την πρώτη στιγμή έχουμε καταθέσει μελέτες ουσίας που αφορούν υποδομές, οι οποίες θα προσφέρουν ποιότητα στη ζωή των κατοίκων γενικά του Δήμου. Εκτός όμως από εκείνες τις μελέτες, θέλουμε να δώσουμε περισσότερο χώρο και χρόνο σε όλους τους επισκέπτες που έρχονται εδώ στον Δήμο, στη Λουτρόπολη και σε όσα μνημεία έχουμε. Θέλουμε να τα αναδείξουμε, θέλουμε να τα βάλουμε στο πρόγραμμα όλων των τουριστικών πρακτορείων έτσι ώστε, όσοι θα έρχονται να έχουν να λένε ότι επισκέφτηκαν κάτι το οργανωμένο κάτι το σωστό. 

ΣυνεχιΖΟΥΜΕ  με πολύ μεράκι και αγάπη για τον τόπο όπου εδώ ζούμε!

2 σχόλια:

  1. Χρήστο αυτά που μάθαμε στο Δημοτικό ,έχει καμιά δεκαετία που ή καταργήθηκαν ή άλλαξαν.
    Την τελευταία πενταετία έχουν αλλάξει και αυτά που μάθαμε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.
    Όπότε αν θέλεις να είσαι μέσα στα πράγματα διάβασε κανα φρέσκο βιβλίο μην εκτεθούμε....φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πριν γίνεις Δήμαρχος είχες πάει ποτε σε Μουσείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365