Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά ο δήμαρχος του Γοστομέλ - Σκοτώθηκε ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα

Η πόλη βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Ο δήμαρχος του Γοστομέλ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ μοίραζε βοήθεια, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.


Η πόλη βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο και φιλοξενεί το αεροδρόμιο Γοστομέλ, ένα βασικό στρατηγικό σημείο που βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων.


Το δημοτικό συμβούλιο είπε ότι ο Γιούρι Πρύλυπκο πέθανε ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα σε όσους είχαν ανάγκη. Σκοτώθηκε μαζί με άλλους δύο, τον Ruslan Karpenkom και τον Ivan Zore.


Σε δήλωσή του συμβούλιο του Γοστομέλ ανέφερε ότι «πέθανε ως ήρωας», προσθέτοντας ότι είναι αδύνατο να γίνει αμέσως κηδεία λόγω του πολέμου.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-polemos-nekros-dimarhos-gostomel">Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά ο δήμαρχος του Γοστομέλ -Σκοτώθηκε ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα - iefimerida.gr</a></p>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365