Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

Τι ισχύει με την κατάργηση της αλλαγής ώρας

Σε λίγες ώρες, τα ξημερώματα της Κυριακής (27 Μαρτίου) θα πρέπει να αλλάξουμε την ώρα στα ρολόγια μας, γυρνώντας τους δείκτες μία ώρα μπροστά.


Η αλλαγή της ώρας σε θερινή, γίνεται αυτή την Κυριακή, που είναι η τελευταία του Μαρτίου. Έτσι, στις 27/3/2022, όταν το ρολόι δείξει 3:00 θα το γυρίσουμε ώστε να δείξει 4:00.


Η ανακοίνωση του υπουργείου για την αλλαγή ώρας


Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/1/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 3:00 σε 4:00.


Τι συμβαίνει με την κατάργηση της αλλαγής ώρας


Όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι η τελευταία αλλαγή ώρας, καθώς δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο κατάργησής της, όπως θεσπίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής, της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, με στόχο να εφαρμοστεί το 2021. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν παρά ένα πρώτο σκαλί σε μια σειρά αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν για να ισχύσει τελικά κάτι τέτοιο, ευρωπαϊκά όργανα, εθνικά κοινοβούλια κλπ. και όπως όλα δείχνουν προς το παρόν βρισκόμαστε ακόμη… μακριά από την εφαρμογή του μέτρου.


Πάντως, μόλις προ ολίγων ημερών, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε την κατάργηση της χειμερινής ώρας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «ηλίθιο αναχρονισμό», που «σκοτεινιάζει τη ζωή μας». Και στις ΗΠΑ η τελική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου πάντως περνά από μια σειρά άλλων σταδίων απόφασης και δεν βρίσκονται ούτε και στις ΗΠΑ στο σημείο… άμεσης κατάργησης


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365