Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Τριήμερο σεμινάριο κατάρτισης Μελισσοκόμων

Γράφει ο Ιωάννης Γεωργίου
Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Σκύδρας πρόκειται να ξεκινήσει την υλοποίηση ενός ταχύρρυθμου προγράμματος που απευθύνεται σε επαγγελματίες Μελισσοκόμους της Π.Ε.Πέλλας. 

Το τριήμερο σεμινάριο που είναι δωρεάν θα υλοποιηθεί με φυσική παρουσία. Η κατάρτιση των μελισσοκόμων θα ξεκινήσει την Δευτέρα στις 11-4-2022 και ώρα 15:30 και θα έχει ολοκληρωθεί στις 13 Απριλίου 2022 και ώρα 20:30.

Η ημερήσια διάρκεια κάθε προγράμματος θα είναι πέντε (5) ώρες (θεωρία και πρακτική) συμπεριλαμβανομένων και των διαλλειμάτων.

Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων εκπαίδευσης των Μελισσοκόμων είναι οι εξής:
Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών -Τυποποίηση – Εμπορία – Προώθηση – Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων.

-Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) - Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ) -Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης (πχ καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα, κλπ)
Εθνική και κοινοτική νομοθεσία (Πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας, άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό, κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι Μελισσοκόμοι (όπως αυτοί καθορίζονται στο επάγγελμα από την κείμενη νομοθεσία) μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (τηλ.2381089483) ή στο γραφεία μας για περισσότερες πληροφορίες, προκειμένου να αιτηθούν για τη συμμετοχή τους.

Σε όλους τους καταρτιζόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας της εκπαίδευσης.

Τα σεμινάρια εντάσσονται στη Δράση 1.3 «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων έτους 2022» και θα υλοποιηθούν σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση του ΓΔΓ ΥΠΑΑΤ : 
17/18463/21-01-2022 (ΑΔΑ Ψ7ΨΟ4653ΠΓ-ΑΕΖ)

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365