Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Νίκος Χατζηιωαννίδης: Βυθίζονται οι ΔΕΥΑ πανελλαδικά απο τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Ο κ. Μαρινάκης ανέπτυξε τις προτάσεις και τα αιτήματα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προς την Πολιτεία 

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναφέρεται στις επιπτώσεις της αύξησης του ενεργειακού κόστους στη λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α., τονίζοντας ότι δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο και απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι ρευματοκοπές από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος. 


Ο κ. Μαρινάκης ανέπτυξε τις προτάσεις και τα αιτήματα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προς την Πολιτεία ώστε να μπορέσουν οι Δ.Ε.Υ.Α. να αντιμετωπίσουν την αύξηση του ενεργειακού κόστους χωρίς να το μετακυλίσουν στους καταναλωτές τους. 'Εμφαση έδωσε στην ανάγκη να αυξηθεί η επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι κοινωφελείς επιχειρήσεις που λειτουργούν ενεργοβόρες εγκαταστάσεις, και σχεδιάζουν την "πράσινη" μετάβαση, αλλά απαιτείται χρόνος, "χώρος" και η ανάλογη χρηματοδότηση. Ο κ. Καλογιάννης με την σειρά του τόνισε ότι αναδεικνύεται ένα άμεσο και κατεπείγον ζήτημα στήριξης και ενίσχυσης των Δ.Ε.Υ.Α. , αλλά και των Δήμων για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό τους κόστος. 


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. να ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. από τις υπέρογκες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. 


Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της μεγάλης αύξησης του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. που δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο και απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Επίσης, ανέπτυξαν τις δίκαιες και βιώσιμες προτάσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. και ιδίως την ανάγκη για μεγαλύτερη επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής ώστε να καλυφθεί το πρόσθετο κόστος και να αποφευχθεί η αύξηση της τιμής του νερού που δεν επιθυμούν οι Δ.Ε.Υ.Α., αφού είναι κοινωφελείς επιχειρήσεις. 


Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναφέρθηκε και στην σταθερή άποψη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. υπέρ της δημόσιας και δημοτικής διαχείρισης του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365