Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε την αιτία θανάτου της Μαλένας»

Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της Μαλένας

Τι λέει ο προϊστάμενος της κεντρικής ιατροδικαστικής υπηρεσίας – Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σημειώνει ότι ο βίαιος θάνατος από ασφυξία στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια


Ο προϊστάμενος της κεντρικής ιατροδικαστικής υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης εξέφρασε στο photothema.gr την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της Μαλένας, της οικογένειας Δασκαλάκη που άφησε την τελευταία της πνοή, τον Απρίλιο του 2019.


«Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε την αιτία θανάτου για τη Μαλένα και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα βοηθήσει να διαλευκανθεί η υπόθεση» είπε στο protothema.gr ο κ. Καρακούκης.


«Ο θάνατος με ασφυξία στα μικρά παιδιά μπορεί να μην αφήσει καθόλου σημάδια»


Νέα ανάρτηση από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέοντα συνδέει ξανά την περίπτωση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα με την ασφυξία.


Στην ανάρτησή του στο Facebook,ο κ. Λέων αναφέρει στοιχεία ιατροδικαστικής βιβλιογραφίας, σύμφωνα με τα οποία είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευτεί η ασφυξία στους ανθρώπους. Μάλιστα, για τα μικρά παιδιά επισημαίνει πως «ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».


Η ανάρτηση του ιατροδικαστή


«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.


Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια». Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο.


Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό»


Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα


Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται ήδη στην πόλη της Πάτρας προκειμένου να πάρει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές της περιοχής.


Tην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, οι συγγενείς και τελευταίοι οι γονείς, Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης.


Όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365