Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Παπαχαραλάμπους για Φιλιππίδη: «Ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα του καμαρινιού μου»

Υπό αυτό το καθεστώς τρόμου και βίας έζησα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν

Στην κατάθεση της στο ΣΕΗ η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κάνει λόγο - μεταξύ άλλων - για καθεστώς τρόμου και βίας στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη με τον ηθοποιό να κάνει λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς.

Την περασμένη Παρασκευή (18/3) η γνωστή ηθοποιός, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ήταν μεταξύ των γυναικών που κλήθηκαν να καταθέσουν κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού και με τον οποίο είχε συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν 2000-2001 στην παράσταση «Οι Ηλίθιοι». Μεταξύ άλλων έχει καταθέσει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στο ΣΕΗ πως ο Πέτρος Φιλιππίδης «είχε την κατοχή του κλειδιά του καμαρινιού της», «ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα» και ότι «υπό αυτό το καθεστώς τρόμου και βίας έζησα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

«Μέσα στον χώρο του καμαρινιού, του οποίου κλειδιά διατηρούσε ο ίδιος στην κατοχή του καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας, μπαινοβγαίνοντας χωρίς να χτυπά την πόρτα μου και ορισμένες φορές κλειδώνοντας την πόρτα πίσω όπως έμπαινε, ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου - 24 ετών -, την ανάγκη μου να εργαστώ και τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει.

Πέραν των εν λόγω πράξεων με τις οποίες προσέβαλε κατ’ εξακολούθηση την γενετήσια αξιοπρέπειά μου και μέσα στο πλαίσιο της νοσηρής επιθυμίας του να με μειώνει και να με ταπεινώνει συστηματικά με διάφορους τρόπους, αρκετές φορές εισέρχονταν στο καμαρίνι μου ενώ βρισκόμουν μέσα σε αυτό με κλειστή την πόρτα, κατέβαζε το παντελόνι του και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα του καμαρινιού μου, ο οποίος βρίσκονταν πίσω από εκεί που καθόμουν.

Κάθε φορά που υπήρχε δικός μου άνθρωπος στην παράσταση και στο έργο υπήρχε σκηνή με φιλί, εκείνος με φιλούσε με βία προκαλώντας αίσθημα απέχθειας στο κοινό. Όλο αυτό το αίσθημα επεδείκνυε και όταν ερχόταν ο πρώην σύντροφός μου να δει την παράσταση, πιάνοντάς με σε διάφορα σημεία του σώματός μου, δίνοντάς μου αυτά τα ανάρμοστα φιλιά.

Υπό αυτό το καθεστώς τρόμου και βίας έζησα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Επίσης, ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου έτσι μια συνεχή ανησυχία που έφτανε μερικές φορές στα όρια του τρόμου, αφού ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενή του κίνηση και φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του.

Μόνο σε ελάχιστους φίλους μου είχα εκμυστηρευτεί κάποια από τα πιο σοβαρά και τραυματικά περιστατικά.

Ξεκίνησα να κάνω συστηματική χρήση αλκοόλ προκειμένου να ανταπεξέλθω σε όσα τραυματικά βίωνα. Ξεκινούσα να πίνω καθημερινά λίγες ώρες προτού πάω στο θέατρο, ώστε να μπορώ όπως εσφαλμένα τότε νόμιζα, να διαχειριστώ με λιγότερο πόνο την κατάσταση που βίωνα».

2 σχόλια:

  1. Φυσικά και δεν είναι ούτε πρέπον ούτε νορμάλ τα όσα έζησες εσύ και οποιαδήποτε άλλη, αλλά βρε παιδί μου, πολύ αργήσατε να τα θυμηθείτε όλες σας... Αυτό είναι το μόνο που δεν κατανοώ και το μόνο που δεν μου αρέσει στις όποιες καταγγελίες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στον πολιτισμένο κόσμο της Δύσης ,όπου γυναίκες και παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα ,θα ζοριστούν από δω και πέρα οι πολύ άνδρες. Η μαγκιά το νταηλίκι το ζοριλίκι θεωρείται αδίκημα.Αυτή θα είναι η διαφορά της δύσης απ την ανατολή των μουτζαχεντίν και των ακραίων.
    Στη Δύση του πολιτισμού μάγκας θα είναι αυτός που διαβάζει πολύ, όχι αυτός που πειράζει τα κορίτσια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365