Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ισχυρός παγετός πλήττει τις αγροτικές καλλιέργειες– Συνεργεία της ΠΕ Πέλλας έχουν ξεκινήσει ελέγχους για εντοπισμό ζημιών

Δελτίο Τύπου Δάνη Τζαμτζή

Μέσω του δικτύου των τεσσάρων μετεωρολογικών σταθμών που εγκατέστησε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, είναι πλέον δυνατή η παρακολούθηση των θερμοκρασιών και ακραίων καιρικών φαινομένων που επηρεάζουν τις αγροτικές παραγωγές. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και με μεγάλη διάρκεια, γεγονός που συνεπάγεται σοβαρή απειλή για τις πρώιμες ποικιλίες και ευαίσθητες στον παγετό καλλιέργειες.


Συγκεκριμένα, το πρωινό της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022 σε πολλές περιοχές της Πέλλας καταγράφηκε πολύ ισχυρός παγετός. Μέσω του δικτύου των  αγρομετεωρολογικών σταθμών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, καταγράφηκαν οι παρακάτω ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας:

Παλαιός Μυλότοπος -7,1C διάρκεια παγετού 10 ώρες

Κωνσταντία -5,6C διάρκεια παγετού 9,5 ώρες

Καλύβια -5,4C διάρκεια παγετού 9 ώρες

Κρύα Βρύση -3,9C διάρκεια παγετού 7,5 ώρες 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας για την άμεση συγκρότηση συνεργείου γεωπόνων, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις αυτοψίες για την καταγραφή του φαινομένου και ζημιών στις παραγωγές ώστε να εκκινήσει η επίσημη διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. 

Σε σύντομη δήλωσή του αναφέρει: «Παρακολουθούμε με αγωνία τις χαμηλές τιμές θερμοκρασίας που σημειώνονται και έχουν μεγάλη διάρκεια. Ελπίζουμε οι προκληθείσες ζημίες να είναι περιορισμένες. Παράλληλα, μέσω των καταγραφών των συνεργείων των Γεωπόνων ενημερώνουμε άμεσα τον ΕΛΓΑ, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των αποζημιώσεων στους αγρότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365