Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Νωρίτερα το «τέλος» της μάσκας, τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Τουλάχιστον μέχρι τον Φθινόπωρο πάμε σε μια φθίνουσα πορεία της επιδημίας κορονοϊού

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη νωρίτερα από το τέλος Μαρτίου θα καταργηθούν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, θα επιστρέψει η ικανότητά για τους εμβολιασμένους ενώ, για τους ανεμβολίαστους δεν φαίνεται να υπάρχει το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών.


Τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων ειδικά για τους εμβολιασμένους επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει προκειμένου να εισηγηθεί για την άρση της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.


"Τουλάχιστον μέχρι τον Φθινόπωρο πάμε σε μια φθίνουσα πορεία της επιδημίας κορονοϊού και για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα" ανέφερε ο Υπουργός. Εκτίμησε ότι για τους ανεμβολίαστους δεν φαίνεται να υπάρχει το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών.


Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις. Οι μάσκες θα βγουν πολύ πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου, αυτή είναι η εκτίμηση μου» υπογράμμισε ο υπουργός. 


Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι "πάμε για ένα κανονικό Πάσχα και ένα ακόμη πιο κανονικό καλοκαίρι", ενώ προέβλεψε ότι σταδιακά θα αρθούν και τα περιοριστικά μέτρα για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα, ενόψει και των διακοπών του καλοκαιριού.


Τέλος προανήγγειλε τέλος και στα πολλά τεστ, σημειώνοντας πως «το τέστινγκ θα έχει αποκλιμάκωση ανάλογα και με την πτώση των κρουσμάτων».


Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Μπορεί τα περισσότερα μέτρα να αρθούν για τους εμβολιασμένους το ίδιο όμως δεν θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους.


Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην εστίαση, οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να είναι σε αποκλεισμό, τουλάχιστον από τους κλειστούς χώρους και δεν συζητείται καν στο άμεσο διάστημα να αρθεί το συγκεκριμένο μέτρο.


Δεδομένου ωστόσο ότι το καλοκαίρι πλησιάζει, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, όσο ανοίγει ο καιρός τα πράγματα έτσι κι αλλιώς θα είναι πιο ανοιχτά για τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται, ότι επιτρέπεται η είσοδός τους στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης με την επίδειξη αρνητικού rapid test.


«Στην εστίαση έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στον ΣΚΑΪ και επισήμανε ότι, «προς το παρόν, η κυβέρνηση το λέει με πλήρη σαφήνεια θα συνεχίσουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους».


«Δεν πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων για τους ανεμβολίαστους σύντομα και δεν ξέρω αν πάμε γενικώς» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.


Άλλωστε το ίδιο ακριβώς είχε επισημάνει και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως το μέτρο που θα αργήσει πολύ να καταργηθεί για τους ανεμβολίαστους, είναι οι περιορισμοί και στην εστίαση αλλά και το κόστος για rapid test.


«Κάποιος που είναι ανεμβολίαστος τώρα δεν μπορεί να μπει σε κλειστό χώρο στην εστίαση. Αυτό θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σταματήσουν, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από αυτό. Κάποιος εμβολιάζεται για τη δική του ασφάλεια. Το πιστοποιητικό έχει αποδώσει».

2 σχόλια:

  1. Μεχρι τοτε Πλευρη θα εχεις εξαφανιστει εσυ και ο συμφερτος που ειναι εκει ,γιατι το συνταγμα το εχετε κανει σαν τα μουτρα σας, με ολα τα λαμογια της TV που τα αρπαξαν και τα χρεει τους τα πληρωνουμε εμεις,ξυπνατε ρεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάθατε τό νέο οι Ουκρανοί μετανάστες θά δουλέψουν στον τουρισμό,ρε αυτοί εκεί στην κυβέρνηση είναι γκαγκα πού θά τούς βάλεις ρε, στην Χαλκιδική είναι κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες πού είναι ρωσικών συμφερόντων τί θά γίνει; θά δεχτούν νά βάλουν Ουκρανούς ή θά τούς κλείσουν; τό άλλο περιμένει ή Ελλάδα ότι θά έρθουν Ρώσοι τουρίστες στη χώρα μας;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365