Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

ΟΑΕΔ: Ενεργοποιείται η διαγραφή από τα μητρώα ανέργων – Ποιους αφορά

Ποιους αφορά

Όλες οι νέες αλλαγές που αφορούν τον ΟΑΕΔ παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη. Ενεργοποιείται έτσι η διαγραφή από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ εφόσον ο άνεργος αρνηθεί τρεις φορές εργασία. 


Ειδικότερα για την ενεργοποίηση της διαγραφής από το μητρώο ανέργων μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας (θέσεων δηλαδή που έχουν λάβει υπόψη μεταξύ άλλων το εργασιακό προφίλ του ανέργου, τον προηγούμενο μισθό του και τον τόπο κατοικίας του) ή άρνηση συμμετοχής σε δράση κατάρτισης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι αντίστοιχες ρυθμίσεις εφαρμόζονται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης .


Οι ρυθμίσεις που αφορούν στο Μητρώο των ανέργων είναι ισορροπημένες γιατί στην πρώτη περίπτωση σχετίζονται με το εισόδημα του ανέργου –και πάμε σε μεγάλα εισοδήματα- και στη δεύτερη περίπτωση στην άρνησή του να δεχθεί θέσεις που ευθυγραμμίζονται με αυτά που ο ίδιος ζήτησε. Ακόμα και έτσι όμως, ο άνεργος δεν στερείται βασικών κοινωνικών παροχών όπως είναι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, οι ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και το επίδομα θέρμανσης. Επιδιώξαμε μια δίκαιη αντιμετώπιση που προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη ότι υπάρχουν φορολογούμενοι, αλλά και κανόνες δικαιοσύνης», είπε ο κ. Χατζηδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365