Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Στα ίχνη του φυσικού αυτουργού – Τι δήλωσε η Βικτώρια Καρύδα

Στα ίχνη του φυσικού αυτουργού
Η σύζυγος του δολοφονημένου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή μιλά στη Realnews. Aμετανόητους χαρακτηρίζει η Βικτώρια Καρύδα τους δύο καταδικασμένους σε πρώτο βαθμό για τη δολοφονία του συζύγου της, Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018. Μιλώντας αποκλειστικά στη Realnews, η Β. Καρύδα αναφέρεται στην ψυχοφθόρο διαδικασία της δίκης, χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολο για την ίδια να ξαναζεί αυτή την εμπειρία και να βλέπει απέναντί της τους ανθρώπους που, όπως χαρακτηριστικά λέει, άλλαξαν τη ζωή της για πάντα.


Οι δύο αδελφοί, βουλγαρικής καταγωγής, έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα ο ένας ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος ως συνεργός σε 10ετή κάθειρξη. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, γι’ αυτό έχουν καταθέσει έφεση, η εκδίκαση της οποίας, ωστόσο, αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2022. «Δυστυχώς, η δίκη πάλι καθυστερεί. Ήξερα ότι θα αναβληθεί, γιατί οι κατηγορούμενοι άλλαξαν δικηγόρο. Δεν αντέχω, όμως, αυτή τη διαδικασία. Μου είναι πολύ δύσκολο», αναφέρει η Β. Καρύδα, τονίζοντας πως η συμπεριφορά των κατηγορουμένων δείχνει πλήρη έλλειψη μετάνοιας για την πράξη τους.


«Δεν έχουν μετανιώσει. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να ζω αυτή την εμπειρία ξανά. Αυτοί οι άνθρωποι άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα», λέει η σύζυγος του δολοφονημένου επιχειρηματία.


Τον Αύγουστο του 2019, ο καταδικασμένος ως φυσικός αυτουργός είχε δηλώσει στην «R» πως, κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ούτε γνώρισε ούτε συνάντησε τον Γιάννη Μακρή, ισχυριζόμενος πως αυτός και ο αδελφός του δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Η κατάθεση, όμως, του νεκρού πλέον 33χρονου, ο οποίος τον αναγνώρισε στα βίντεο και στις φωτογραφίες που του είχαν δείξει οι Αρχές, κατέρριψε τον ισχυρισμό του και οδήγησε στην παραπομπή του.


Όπως μάλιστα δηλώνει στην «R» ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος της Β. Καρύδα, η δολοφονία του μάρτυρα -και, μάλιστα, με τρόπο που παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου- δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.


«Αναμένουμε την επεξεργασία του υλικού από τα κινητά τηλέφωνα του συλληφθέντος δράστη στη Βουλγαρία και έχουμε την πεποίθηση ότι σύντομα θα βρεθούν στοιχεία που θα μας φέρουν πιο κοντά σε αυτούς που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του Γιάννη», δηλώνει ο Γ. Μαρακάκης.


Τον δρόμο για νέες έρευνες ανοίγει στις ελληνικές Αρχές η δολοφονία του μάρτυρα που φέρεται να αναγνώρισε έναν από τους δύο Βούλγαρους, οι οποίοι εκτέλεσαν τον Οκτώβριο του 2018 τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Ο 33χρονος Βούλγαρος δολοφονήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, στην πατρίδα του, με τρόπο που παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου».


Στα ίχνη του φυσικού αυτουργού


Οι Αρχές θεωρούν πως η διερεύνηση της νέας δολοφονίας μπορεί να οδηγήσει στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. Ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής του μάρτυρα είναι ένας Μεξικανός που εξέτισε ποινή φυλάκισης στις ελληνικές φυλακές και, μάλιστα, στο ίδιο κελί με τον εκτελεστή του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. ήδη κινείται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση που μπορεί να την οδηγήσει στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή στους δύο επαγγελματίες δολοφόνους από τη Βουλγαρία να εκτελέσουν τον επιχειρηματία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι πεπεισμένοι πως η απόφαση για την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή ελήφθη στην Αυστραλία και όχι στην Ελλάδα.


Παράλληλα, η ανάθεση της εκτέλεσης του συμβολαίου δεν έγινε απευθείας στους δύο Βούλγαρους, αλλά μέσω των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα. Ήδη οι αστυνομικοί προσανατολίζονται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο φέρεται να είχε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών στην Αυστραλία αλλά και στη Βουλγαρία, που κινείται μεταξύ Ελλάδας και Βαλκανίων. Αυτό το πρόσωπο φέρεται να στρατολόγησε, μέσω ενδιάμεσων, τους δύο Βούλγαρους εκτελεστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τον πραγματικό ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή.




Του Θεοδόση Πάνου και της Άννας Κανδύλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365