Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Υποδοχή μαθητών από την Ουκρανία σε σχολική μονάδα του Δήμου Αλμωπίας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Η Αλμωπία υποδέχτηκε Ουκρανούς μαθητές που εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω του πολέμου. Στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Χρύσας - -Τσάκων - Ροδωνιάς, βρέθηκαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτριος Γιάντσης και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πολυξένη Νάνου, καλωσορίζοντας 9 μαθητές, οι οποίοι κατέφθασαν από το Χάρκοβο και το Μικολάιβ. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ.Νικόλαος Αγγελίδης, καθώς και ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λυκοστόμου π. Παύλος μαζί με την σύζυγό του κ. Νεονίλα, ως διερμηνείς και ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, κ. Ιωάννης Αβραμίδης.

Στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 1.000 ανήλικοι από την Ουκρανία. Γι’ αυτό το λόγο, δημιουργούνται τάξεις υποδοχής για τους μαθητές που δεν γνωρίζουν ελληνικά ή με βάση το επίπεδο ελληνομάθειας θεωρείται ότι χρήζουν επιπλέον βοήθειας.

Ο Δήμος Αλμωπίας θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της αλληλεγγύης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365