Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Netflix: Ανακοίνωσε αλλαγές που θα δυσαρεστήσουν αρκετούς συνδρομητές

Το Netflix γνωστοποίησε ότι εγκαινιάζει νέους τρόπους ώστε να διασφαλίσει ότι η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης

Σε μία ανακοίνωση που θα ενοχλήσει και θα στεναχωρήσει αρκετούς από τους συνδρομητές του προχώρησε το Netflix.


Κακά τα ψέματα, όλοι γνωρίζουν πως αρκετοί συνδρομητές μοιράζονται τους κωδικούς τους με συγγενείς ή φίλους τους. Μάλιστα το ίδιο το Netflix έχει δώσει την δυνατότητα ταυτόχρονης θέασης από τον ίδιο λογαριασμό, όμως αυτό το είχε κάνει για να μπορούν άνθρωποι που μένουν στο ίδιο σπίτι να μπορούν να βλέπουν διαφορετικά προγράμματα.


Την Τετάρτη, η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε πως προχωράει με τα σχέδιά της που θα παρακάμπτουν τη δυνατότητα διαμοιρασμού των κωδικών πρόσβασης στις υπηρεσίες της από χρήστες διαφορετικών νοικοκυριών.


Το Netflix γνωστοποίησε ότι εγκαινιάζει νέους τρόπους ώστε να διασφαλίσει ότι η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης από διαφορετικά νοικοκυριά θα συνεπάγεται και επιπρόσθετη χρέωση.


«Πάντα διευκολύναμε άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και διαφορετικές ροές περιεχομένου στα πακέτα standard και premium. Αν και οι ρυθμίσεις αυτές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιούργησαν ωστόσο κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί κανείς να μοιραστεί το Netflix. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λογαριασμοί που μοιράζονται μεταξύ νοικοκυριών, επηρεάζοντας την ικανότητά μας να επενδύουμε σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές και ταινίες για τα μέλη μας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Netflix.


Η δημοφιλής steaming πλατφόρμα έκανε γνωστό πως θα δώσει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της στα πακέτα standard και premium να προσθέτουν υπό-λογαριασμούς για ακόμη και δύο άτομα που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό, παρέχοντας τους αυτόνομα προφίλ και δικούς τους κωδικούς πρόσβασης. Βεβαίως θα υπάρχει επιπλέον χρέωση στον λογαριασμό για αυτά τα αυτόνομα προφίλ. Επίσης θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μεταφέρουν πληροφορίες προφίλ, όπως ιστορικό προβολής και εξατομικευμένες προτάσεις, σε νέο λογαριασμό.


«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές διασκέδασης, οπότε προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι τα όποια νέα χαρακτηριστικά θα είναι ευέλικτα και χρήσιμα για τα μέλη της που χρηματοδοτούν όλες τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σειρές».


Οι αλλαγές του Netflix θα ξεκινήσουν πιλοτικά σε Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365