Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ολοκληρώθηκε το πρώτο webinar από τον Εμπορικό Σύλλογο Αριδαίας με θέμα την κυβερνοασφάλεια

Η συμμετοχή στο webinar ήταν δωρεάν για όλα τα μέλη που έλαβαν την πρόσκληση και ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο δωρεάν webinar που διοργάνωσε ο Εμπορικός, Βιοτεχνικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Αριδαίας, με θέμα «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο: Προκλήσεις, απειλές & τρόποι αντιμετώπισης ζητημάτων κυβερνοασφάλειας». Καλεσμένος και εισηγητής του webinar ήταν ο κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγος ε.α. (πρώην Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), πτυχιούχος Νομικής και ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης Κυβερνοασφάλειας.

Στο webinar συζητήθηκαν εκτενώς τα νέα δεδομένα που έχουν φέρει στη ζωή όλων η συνδεδεμένη πραγματικότητα και η 4η Βιομηχανική επανάσταση, ενώ ιδιαίτερη ανάλυση έγινε για τις κυβερνοαπειλές σε συνάρτηση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αναφέρθηκε, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και καταλύτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και για το λόγο αυτό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο προστατευμένες ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις.

Ειδικότερα, αναλύθηκαν κάποιες κυβερνοαπειλές όπως είναι το phising, οι παραβιάσεις συστημάτων λόγω αδύναμων passwords ή η παραπληροφόρηση, ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα το θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων ως σημείο στο οποίο πρέπει να δώσουν έμφαση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κ. Παπαπροδρόμου ανέφερε ότι πρέπει πρωτίστως να αναπτυχθεί μια κουλτούρα των επιχειρηματιών και του προσωπικού τους γύρω από το θέμα, ώστε να μπορούν με επιτυχία να προστατεύουν τα στοιχεία των πελατών τους ή των προμηθευτών τους.

Στο τέλος του webinar, ο Πρόεδρος του Εμπορικού, Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Σύλλόγου Αριδαίας, κ. Γιώργος Γκλαβάκης άνοιξε την ενότητα των ερωτήσεων ζητώντας από τον κ. Παπαπροδρόμου να συνοψίσει τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας της Αριδαίας. Ο κ. Παπαπροδρόμου με τη σειρά του συμβούλεψε το κοινό να αναφέρει περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων απευθείας, να ενημερώνεται συστηματικά για τις διαδικασίες και τις νέες απειλές και να αποφεύγει λανθασμένες πρακτικές, όπως για παράδειγμα οι τραπεζικές συναλλαγές μέσω δημόσιων δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365