Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Έρχονται τα voucher σε 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύντομα η ΚΥΑ για τη χρηματοδότηση

Διαβάστε λεπτομέρειες

Πολύ σύντομα θα εκδοθεί η προβλεπόμενη ΚΥΑ προκειμένου να «τρέξει» η χρηματοδότηση για περίπου 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική τους αναβάθμιση, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος.


Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε πως με το άρθρο 5 της τροπολογίας η «Κοινωνία της Πληροφορίας» ουσιαστικά ορίζεται ως Project Manager του έργου που θα δώσει τα voucher στις ΜμΕ προκειμένου να επιλέξουν την αναβάθμισή τους σε μια σειρά δράσεων που αφορούν: υποδομή για ηλεκτρονικές συναλλαγές, εξοπλισμό, ηλεκτρονική τιμολόγηση, δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποίηση τεχνητών νεφών για την αποθήκευση δεδομένων τους, κυβερνοασφάλεια, ψηφιακές δεξιότητες ακόμα και για ψηφιακή διαφήμιση.


Ακόμα, για το άρθρο 3 της τροπολογίας που αφορά τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο υφυπουργός εξήγησε ότι παρέχεται μια προθεσμία ενός ακόμα μήνα προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τυχόν νέες αιτήσεις αδειοδότησης καθώς έχει απομείνει ένας ελάχιστος αριθμός κεραιών που εκκρεμεί η αδειοδότησή τους.


«Παρέχεται και μια εξάμηνη παράταση στους φορείς που θα επεξεργαστούν τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία» σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα voucher στις ΜμΕ που θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365