Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους

Με μηνιαία αποζημίωση 663 ευρώ

Την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, με μηνιαία αποζημίωση 663 ευρώ και διάρκεια 7 μηνών προβλέπει το νέο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ.


Στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αναφέρεται, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι αφορά την απασχόληση 10.000 ανέργων νέων έως 29 ετών και έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από ΕΣΠΑ.


Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου τονίζει:


"Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων έως 29 ετών με αποζημίωση διαρκείας 7 μηνών ίση για κάθε μήνα με τον κατώτατο μισθό -προϋπολογισμού 65 εκατ. Euro (με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ). Με σχέδιο ενισχύουμε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας".


Στόχος του νέου προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών και προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ (με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και την αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.


Ωφελούμενοι είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).


Στους συμμετέχοντες καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό. Επιπρόσθετα καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.


Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, για το χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μεικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.


Η διαδικασία

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.


Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια οι εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης.


Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365