Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Προς... «εξαφάνιση» η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Ποιες συσκευές δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα 

Οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επιδοτήσεων ηλεκτρικών συσκευών που οι καταναλωτές ανέμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς το παρόν έχουν «παγώσει», εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων.


Ο αρχικός στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος για έναρξη επιδοτήσεων πριν το Πάσχα φαίνεται πώς θα καθυστερήσει να υλοποιηθεί, αφού οι ανατιμήσεις που έχει φέρει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πάνε πίσω το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών.


Έμποροι ηλεκτρικών συσκευών μιλούσαν μάλιστα ακόμα και για αύξηση της τάξης του 10% στα προϊόντα αλλά και για σημαντικές καθυστερήσεις στις εισαγωγές των προϊόντων ακόμα και για τρεις ή τέσσερις μήνες, που δημιουργεί έλλειψη, η οποία με τη σειρά της φέρνει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις.


Όταν ανοίξει όμως η πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του taxisnet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνει τι συσκευές που θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό. Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και θα δει να αφαιρείται το ποσό απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει.


Ποιες συσκευές δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με όσα είχε πει ο Κώστας Σκρέκας την τελευταία φορά που αναφέρθηκε στο θέμα, τα ποσοστά ενίσχυσης θα κυμαίνονται από 30-50% ανάλογα με το εισόδημα με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενώ εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 200.000 νοικοκυριά και θα αντικατασταθούν 380.000 ηλεκτρικές συσκευές.


Στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών δεν περιλάμβανε:


κουζίνες,

πλυντήρια ρούχων,

πλυντήρια πιάτων.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πώς απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι η παλιά συσκευή προς αντικατάσταση να λειτουργεί, αλλιώς δεν θα γίνεται δεκτή.


Ποιοι θα πάρουν πρώτοι την επιδότηση συσκευών

Όσο πιο μεγάλο εισόδημα έχει κανείς, τόσο μικρότερη θα είναι και η επιδότηση που θα δικαιούται. Αίτηση για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν όλοι, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτεραιότητα θα έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365