Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Το τρόφιμο που μπορεί να ρίξει τη χοληστερίνη κατά 25% σε τέσσερις εβδομάδες

Μελέτες

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση βρώσιμων μανιταριών μπορεί να έχει οφέλη στη θεραπεία και την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.


Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Biology and Medicine, οι ερευνητές εντόπισαν τρεις τύπους μανιταριών που θα μπορούσαν να ρίξουν τα επίπεδα της χοληστερόλης κατά 25% σε τέσσερις εβδομάδες.


Τα τρία είδη των μανιταριών, που φαίνεται να έχουν επίδραση στην «κακή» χοληστερίνη, είναι τα ακόλουθα:


- Μανιτάρια shiitake (με πικάντικη γεύση και θεραπευτικές ιδιότητες)

- Μανιτάρια maitake («μανιτάρι που χορεύει» στα ιαπωνικά το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά μία σειρά παθήσεων

- Μανιτάρια enoki (πολύ γνωστό στην ιαπωνική κουζίνα).


Η καθημερινή κατανάλωση των μανιταριών οδήγησε σε μείωση της χοληστερόλης στο αίμα κατά 25% μετά από τέσσερις εβδομάδες, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.


Η ιστοσελίδα VeryWellHealth σημειώνει ότι οι περισσότερες μελέτες αυτού του είδους έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα, όπως αρουραίους, κουνέλια και ποντίκια, και εξέτασαν μόνο τα μανιτάρια shiitake, Portobello ή Oyster (μερικά από τα πιο δημοφιλή μανιτάρια που βρίσκονται σε παντοπωλεία και εστιατόρια).


Οι μελέτες περιλάμβαναν τη χορήγηση αποξηραμένων μανιταριών σε ζώα σε διάστημα ενός έως δύο μηνών, με το VeryWellHealth να συνοψίζει τα ευρήματα που προέκυψαν εξηγώντας ότι «τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης μειώθηκαν μεταξύ 10% και 65% ενώ τα τριγλυκερίδια έπεσαν έως και 70%».


«Τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης μειώθηκαν μεταξύ 5 και 54%.Τα επίπεδα χοληστερόλης HDL δεν φάνηκε να επηρεάζονται στις περισσότερες μελέτες» συνεχίζει, τονίζοντας πως όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μανιταριών που καταναλώνονται τόσο πιο σημαντική είναι η μείωση των λιπιδίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365