Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Ρώσοι υπερεθνικιστές με λάβαρα εισήλθαν στο υπό κατάληψη κτίριο (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Την είσοδο Ρώσων υπερεθνικιστών στο κατειλημμένο κεντρικό κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο δείχνει την «είσοδο στο κατειλημμένο κτήριο της Μονής ομάδας (με επικεφαλή κάποιον ιερέα) Ρώσων υπερεθνικιστών φέροντες σημαία της πάλαι ποτέ Ρωσικής Αυτοκρατορίας, μαζί με τον αντίστοιχο θυρεό του εθνοσήμου και την εικόνα του τσάρου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το περιστατικό έγινε πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής Εσφιγμένου είναι κατειλημμένο εδώ και χρόνια από πιστά μέλη της «εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος» με την ανοχή της ελληνικής πολιτείας, ενώ το θέμα έχει τακτοποιηθεί εκκλησιαστικώς και δικαστικώς προ πολλού. Υπενθυμίζουμε πως «ιεραρχία» στην «εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος» «συγκροτήθηκε» την δεκαετία του 1960 με την βοήθεια και παροχή επίπλαστης «εκκλησιαστικής» νομιμοφάνειας από κάποιους φιλοτσαρικούς Ρώσους της Αμερικής.

Σε βίντεο που προσφάτως κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βλέπουμε την είσοδο στο κατειλημμένο κτήριο της Μονής ομάδας (με επικεφαλή κάποιον ιερέα) Ρώσων υπερεθνικιστών φέροντες σημαία της πάλαι ποτέ Ρωσικής Αυτοκρατορίας, μαζί με τον αντίστοιχο θυρεό του εθνοσήμου και την εικόνα του τσάρου. Η είσοδος αυτή δεν ήταν τυχαία, ούτε χωρίς να το αντιληφθούν οι καταληψίες. Όπως φαίνεται στο βίντεο, τους σταμάτησαν για έλεγχο στην πόρτα, μετά ήρθε ένας ρωσόφωνος καταληψίας για να δοθούν «αμοιβαίες εξηγήσεις», και αφού πέρασε κάποια ώρα για να ενημερώσουν τον αρχηγό της κατάληψης, τους επετράπη η είσοδος εντός του κατειλημμένου κτηρίου συνοδεία του ρωσόφωνου καταληψία ρασοφόρου.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη που έγινε φέτος εν καιρώ πανδημίας και πριν την έναρξη του πολέμου. Προφανώς, γίνονται πολλές τέτοιες επισκέψεις απλώς δεν δημοσιοποιούνται. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι σχέσεις των καταληψιών με Ρώσους υπερεθνικιστές, νοσταλγούς της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της για κάθοδο στο Αιγαίο, καθώς το ίδιο λάβαρο βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο αρχονταρίκι (χώρο υποδοχής) των καταληψιών, σύμφωνα με παλαιότερη φωτογραφία.

Τα ίδια σύμβολα, σημαίες και λάβαρα χρησιμοποιούνται σε πορείες υπερεθνικιστών ρατσιστών στην Μόσχα, από αυτούς που αν βρουν στον δρόμο τους κάποιον λίγο πιο σκουρόχρωμο τον ξυλοφορτώνουν. Εννοείται την ίδια τύχη θα έχουν αν πέσουν στα χέρια τους και Έλληνες που δεν έχουν βόρειο χλωμό δέρμα.

Να τονιστεί πως δεν πρόκειται για μια απλή αναμνηστική φωτογραφία με σύγχρονη κρατική σημαία, αλλά για παρέλαση εντός του Αγίου Όρους και είσοδο σε μοναστική δομή κρατώντας σύμβολο ρωσικού ιμπεριαλισμού με ιστορικές αναφορές.

Η τρέχουσα ανάδειξη των «ιστορικών ανησυχιών» των Ρώσων, η κατάκτηση εδαφών άλλων κρατών με την αιτιολόγηση πως είναι «ιστορικά ρωσικά εδάφη», και διάφορες κατά καιρούς διακηρύξεις της Μόσχας πως θα «προστατεύσει» ρώσους σε διάφορα κράτη, τους ορθόδοξους χριστιανούς γενικώς, τα «ρωσικά συμφέροντα» και τους απανταχού «ρωσόψυχους», δεν μπορούν παρά να ανησυχούν τους Έλληνες. Η ρωσική ιδεολογία δεν μπορεί να ανεχθεί την ύπαρξη άλλων εθνών, Ουκρανών, Λευκορώσων κτλ., με κοινή καταγωγή από την κολυμβήθρα των Ρως, ούτε και την ύπαρξη ορθοδόξων χριστιανών στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία και τους αγίους τόπους της Ορθοδοξίας, αν δεν ελέγχονται από την ρωσική κρατική εξουσία.

Ήδη πριν ένα αιώνα, όταν έγινε η απελευθέρωση της Βόρειας Ελλάδος από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι Ρώσοι προσπάθησαν να αρπάξουν το Άγιο Όρος. Πληροφορίες για τις ρωσικές διεκδικήσεις στον Άθωνα βρίσκονται στο βιβλίο «Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας». Οι Ρώσοι δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη καμιά αναφορά σε οτιδήποτε ρωσικό ή ορθόδοξο χριστιανικό. Τα παλιά τους σχέδια ανέτρεψε η αλλαγή του καθεστώτος στην Ρωσία. Όμως τα όνειρα αιώνων δεν ξεχνιούνται.

Αρχηγός φιλορωσικού κόμματος στην Ελλάδα προειδοποιεί για τα σχέδια των Ρώσων για δημιουργία Ρωσικής εξαρχίας στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη. Η αποκάλυψη των σχεδίων για ρωσικές εξαρχίες, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη πρόκληση ταραχής στο Άγιο Όρος από τους Ρώσους.

Γνωστή η τακτική των Ρώσων. Αν κάποιος δεν υποταχθεί στα θελήματά τους «με το καλό», «έχουν και άλλους τρόπους». Όπου δεν πίπτει λόγος ή «τριάκοντα ρούβλια», πίπτει «ράβδος», ραδιενεργά υλικά, ρουκέτες κτλ.


Αξίζει να αναφερθεί πως μεγάλο ρωσικό κανάλι παρουσίασε στο παρελθόν ντοκιμαντέρ με παράνομη βιντεοσκόπηση εντός μονής και προβάλλοντας τους καταληψίες. Επίσης, παραγωγός ραδιοφωνικού σταθμού της Βόρειας Ελλάδος που ανήκει σε αρχηγό φιλορωσικού κόμματος εντατικώς υποστηρίζει τους καταληψίες, προβαίνοντας σε συχνές λαθραίες εισόδους εντός του Αγίου Όρους. Τέλος, οι καταληψίες έχουν οικονομικές δοσοληψίες με την Ρωσία, καθώς εξάγουν εκεί με μεσάζοντες προϊόντα καταπατημένης αγιορείτικης γης.

Το Άγιο Όρος, όμως, είναι έδαφος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με κεφαλή το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, όπως αναγνωρίζεται και στο Ελληνικό Σύνταγμα. Κανείς άλλος ούτε ΓΟΧ, ούτε κόπτης, ούτε σλάβος εθνοφυλετιστής έχει το δικαίωμα να αποκοπεί από την Εκκλησία μας και να καταλάβει εδάφη του Αγίου Όρους. Όμως, οι ρωσικές ιμπεριαλιστικές ανησυχίες που δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτο κανένα έρεισμα σε συνδυασμό με τον γενιτσαρισμό και αποκοίμηση μέρους του ελληνικού λαού από πολυετή προπαγάνδα, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Το κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής Εσφιγμένου αποτελεί χώρο περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας. Οι αρχές ασφαλείας του ελληνικού κράτους, η αρχαιολογική υπηρεσία κτλ. «δεν μπορούν να μπουν» εντός του, διότι τους «το απαγορεύουν» κάποιοι σκοτεινοί παράφρονες άνθρωποι με ράσα που απειλούν να το ανατινάξουν, αυτοκτονώντας και σκοτώνοντας. Αν δεν μπορεί το Ελληνικό κράτος να προστατέψει το Άγιο Όρος, όπως επιβάλλεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, να είναι σίγουρο πως «θα προσφερθεί» η Ρωσία να το «προστατέψει».

Τι περιμένει άραγε η ελληνική πολιτεία για να ξυπνήσει; Να γίνει βάση ρωσικών πλοίων και υποβρυχίων στο Άγιο Όρος; Να πραγματοποιηθούν τα ιστορικά όνειρα από την εποχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας; Να μοιραστεί όλος ο χώρος από τον Στρυμόνα έως τον Έβρο ανάμεσα σε Ρώσους και Τούρκους, ώστε να εξασφαλιστούν οι βλέψεις των Ρώσων σε όλα τα ανατολικά Βαλκάνια; Ήδη πριν από ένα αιώνα έγινε απόπειρα αρπαγής του Αγίου Όρους . Ξανά τα ίδια να ζήσουμε; Δεν μαθαίνουμε τίποτα από την ιστορία μας; Ήδη τοποθετούν ιμπεριαλιστικά σημαιάκια. Ίσως έπεται ο πραγματικός στρατός κατοχής. Άραγε θα υπάρξει κάποια κυβέρνηση που να αγαπά το συμφέρον της χώρας περισσότερο από μερικές ψήφους ΓΟΧ και διαφόρων πατριδοκάπηλων-καταστροφέων της πατρίδας μας;

Ο ορθόδοξος χριστιανικός λαός της Ελλάδος απαιτεί την άμεση λύση της κατάληψης του κεντρικού κτηριακού συγκροτήματος της Μονής Εσφιγμένου! Οι καιροί ου μενετοί!

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου, αρχ. Βαρθολομαίος».Ρώσικα εθνικιστικά λάβαρα σε μόνιμη θέση στο αρχονταρίκι της κατάληψης
2 σχόλια:

  1. ο σωστός ο πολίτης κυκλοφορεί με τη σημαία στο χέρι. Ο πολίτης ο Κάφρος, ο χοντροκέφαλος...ελλαδάρα με τα ψεύτικα βιβλία ιστορίας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λιγο ψεκ, λίγο Βελοπ,Λίγο Κλασιδιάρης ,λίγο Φαήλος και το γλυκό έδεσε.Ποιός λείπει? έχει πολλά καλά παιδιά που το πρωί κάνουν προσευχή και το βράδυ βαράνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365