Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά νόσησης που έχουν ήδη λήξει

Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά νόσησης

Άλλαξε η διάρκεια ισχύος για πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς η διάρκεια τους πήρε παράταση. Έτσι, με βάση τα νέα μέτρα, η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι στους 9 μήνες και του πιστοποιητικού νόσησης στους 6 μήνες.


Σύμφωνα με πληροφορίες και πιστοποιητικά νόσησης που έληξαν πριν από τις 6 το πρωί της 4ης Απριλίου, θα λαβουν αναδρομική ισχύ και θα λήξουν στους 6 μήνες.


Σημειώνεται, ότι με βάση την ΚΥΑ, πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού θεωρούνται:


α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και

β)όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο (2) δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.


Επίσης, για τα πιστοποιητικά νόσησης η ΚΥΑ αναφέρει πως εκδίδονται:


α) Κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο,

β) Ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365