Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Βραβεύτηκαν μαθητές από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας  στην Έδεσσα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας πραγματοποίησε την δια ζώσης τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στον Διαπεριφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό «Διακόσια χρόνια ελεύθερου ελληνικού κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα».  Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε  το σχολικό έτος 2020 – 2021 και απευθυνόταν σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των τριών Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης: Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.


Οι μαθητές/τριες είχαν κληθεί να συντάξουν είτε δοκίμιο είτε λογοτεχνικό κείμενο και μέσω της ενασχόλησής τους  να γνωρίσουν και να αναδείξουν τον ρόλο και τη συνεισφορά των αγωνιστών της Μακεδονίας και της Θράκης στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και γονείς από το ΓΕΛ Σερβίων, το Διαπεριφερειακό Διαδικτυακό Τμήμα Γ΄ τάξης Γεωπονίας Εσπερινών ΕΠΑΛ, το 1ο Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας,  το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», το Γυμνάσιο Νέας Καρβάλης, το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, το Γυμνάσιο Λευκοπηγής Κοζάνης, το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, το ΓΕΛ Πεντάπολης Σερρών, το Γυμνάσιο Καρυώτισσας, το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και το Γυμνάσιο Καλής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης γινόταν ζωντανή αναμετάδοση αυτής μέσω live streaming οπότε, δόθηκε η δυνατότητα σε όλα τα σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς  να παρακολουθήσουν  την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωήλ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης, εκπρόσωποι της IIας ΜΚ Μεραρχίας Έδεσσας και της Πυροσβεστικής Έδεσσας, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Αγγελίδης Νικόλαος, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων κ. Παύλος Περπερίδης και κ. Ιωάννης Γκανάκας, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Έδεσσας κ. Σωτήριος Μούκας καθώς και ο κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης, εθνολόγος – συγγραφέας.  

Συγκινητικές με ζωντάνια και πληρότητα ήταν οι εμφανίσεις των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στην πρώτη θέση στο δοκίμιο και στη λογοτεχνία Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι/ες κλήθηκαν να παρουσιάσουν περιληπτικά την εργασία τους. Ακολούθησε η απονομή των βραβείων σε συγκινησιακό και συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα. Ως βραβείο δόθηκε το  βιβλίο του κ. Δημήτρη Ευαγγελίδη με τίτλο «Η Συμμετοχή της Έδεσσας και της Περιοχής στην Εθνεγερσία του 1821» μαζί με το βιβλίο «Πέλλα» που ήταν δωρεές του Δήμου Έδεσσας και της Αντιπεριφέρειας Πέλλας αντίστοιχα.

Συγχαίρουμε θερμά όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα όσους/ες διακρίθηκαν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου για την αρωγή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365