Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Η Αλμωπία έχει μπει δυναμικά στην καλλιέργεια σπαραγγιού (ΦΩΤΟ)

Δείτε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη
Δείτε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη:

Η Αλμωπία έχει μπει δυναμικά στην καλλιέργεια σπαραγγιού. Παράγει προϊόν υψηλής ποιότητας και χρόνο με το χρόνο κερδίζει έδαφος στις διεθνείς αγορές. Η δουλειά των παραγωγών και η επιλογή τους να αναπτυχθούν μέσα απο συνεργατικά σχήματα φέρνει σημαντικά αποτελέσματα. 

Η φετινή χρονιά είχε αναταράξεις, κυρίως λόγω της ανεμοθύελλας του Φεβρουαρίου αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών του Μαρτίου που καθυστέρησαν την ανάπτυξη του στελέχους και επηρέασαν τη σημαντική για το προϊόν πρωιμότητα. Ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεξεργάζεται ένα σχέδιο στήριξης και αναπλήρωσης των απωλειών. Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο, ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο της ενεργειακής κρίσης, με παρεμβάσεις και στοχευμένα μέτρα, όπως η επιδότηση του αγροτικού ρεύματος. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε η επέκταση για έναν χρόνο της απαλλαγής των αγροτών απο το τέλος επιτηδεύματος, έχει ψηφιστεί η επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2022 και αναμένονται ανακοινώσεις για το κόστος των λιπασμάτων. 

Όλα αυτά είχα την ευκαιρία να τα συζητήσω το περασμένο Σάββατο με τους εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών σπαραγγιού στις Τοπικές Κοινότητες Μεγαπλατάνου, Πολύκαρπης και Πιπεριάς Αλμωπίας.







4 σχόλια:

  1. αχ να μου άφηνε ο μπαμπας μου κι εμενα 30-40 στρέμματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την περήφανη αγροτιά σταμενιτη μην την πιανεις στο στόμα σου.. Ντροπή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι πηγες να δεις εκεί ρε σταμενιτη εκεί τα παιδια εκαναν επιχειρηση μόνοι τους, εσυ τι παριστανεις εκεί??? Δεν θα βγεις και το έχεις μυριστεί όσον θέλεις τρέχα.. Θα πατωσεις ιδίως εσυ τίποτα δεν έχεις προσφερει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365