Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Ολοκληρώθηκε η άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα και η μεταφορά του σε επτά πόλεις της Ελλάδας

Το Άγιο Φως έφτασε με καθυστέρηση στην Αθήνα
Με σύντομη δέηση από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ, υποδέχθηκε το Άγιο Φως το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα ενώ παράλληλα γίνεται η μεταλαμπάδευσή του σε όλη την Ελλάδα.

Το Άγιο Φως έφτασε με καθυστέρηση στην Αθήνα από την Ιερουσαλήμ, λόγω ελέγχων στο αεροδρόμιο του τόπου προέλευσής του. Η υποδοχή του δεν έγινε με τιμές Αρχηγού Κράτους αλλά με τιμές βαθύτατου θρησκευτικού χαρακτήρα.

Στην αποστολή για την τελετή Αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, μετείχαν μεταξύ άλλων, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά.

Με την ειδική πτήση Α34991 της AEGEAN που αναχώρησε από τα Ιεροσόλυμα στις 18:50 (τοπική ώρα) έφτασε σήμερα, Μ.Σάββατο 23 Απριλίου 2022, λίγο μετά τις 20:45 το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε με προγραμματισμένες και έκτακτες πτήσεις σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Κέρκυρα και Κεφαλονιά) από την AEGEAN και την Olympic Air.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365