Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Ο Μαχητής του Αζόφ έφερε τον «πόλεμο» στην Βουλή – Όλο το παρασκήνιο

Την αστοχία, παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Η ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή ήταν αυτό που λέμε στην δημοσιογραφική ορολογία πρώτη είδηση από μόνη της. Ήταν ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός και όσα είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν και σημαντικά και συγκινητικά. 


Άλλωστε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ο ηγέτης ενός λαού ο οποίος δέχεται εισβολή από μια άλλη χώρα και πολλά από  όσα είπε ακούστηκαν τρομερά οικεία σε πολλούς Έλληνες.


Δυστυχώς, το περιεχόμενο της ομιλίας αυτής πέρασε «στα ψιλά» καθώς η εμφάνιση ενός Έλληνα ομογενή αλλά μαχητή του Αζόφ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. Οι αναφορές Ζελένσκι στην Φιλική Εταιρεία, στις Θερμοπύλες, στο Ελευθερία ή Θάνατος που φωνάζει τώρα ο λαός του συγκίνησαν. 


Όμως, ο Έλληνας ομογενής Μιχαήλ, μέλος του Τάγματος Αζόφ «εξαφάνισε» όλα τα παραπάνω. 


Είπε: «Απευθύνομαι σε εσάς, σαν Έλληνας στην καταγωγή, λέγομαι Μιχαήλ, ο παππούς μου πολέμησε στον Β παγκόσμιο πόλεμο κατά των ναζιστών, τραυματίσθηκε τρεις φορές, εγώ γεννήθηκα στην Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το Τάγμα Αζοφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης και ως άντρας. Θέλω να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες που βρίσκεται η Μαριούπολη. Πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όπως ξέρετε, είναι Έλληνες και πάντα η Ελλάδα ήταν στο πλευρό μας. Σήμερα, η πόλη έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές. Από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς. Από την 1η Μαρτίου, η πόλη κυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και μείναμε κάποια στιγμή χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα. Συμπατριώτες, έχουμε μια πόλη που ζουν χιλιάδες και όπου πεθαίνουν χιλιάδες. Παρακαλώ βοηθήστε μας».  


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο Ουκρανός Πρόεδρος ήταν εκείνος που έδωσε λόγο σε έναν μαχητή του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, που μπορεί μεν να έχει ενταχθεί στις τάξεις του Ουκρανικού Στρατού εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ήταν και ένα από τα προσχήματα της Ρωσίας να εισβάλλει στην Ουκρανία. 


Η Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ελληνικό Κοινοβούλιο έμαθε λίγα λεπτά πριν την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα υπάρχουν και βίντεο με παρεμβάσεις δυο μαχητών. Και έτσι φτάσαμε στην αστοχία.


Και παρά τις διαρροές και τις εξηγήσεις που δόθηκαν από το γραφείο του προέδρου της Βουλής για την διαδικασία που ακολουθήθηκε, η άρνηση του κ. Τασούλα να κάνει δήλωση για το θέμα αυτό για να μην χαθεί η μεγάλη εικόνα δείχνει αν μη τι άλλο ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι η μεγάλη εικόνα πήγε περίπατο… 


Την αστοχία, παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με δήλωσή του. Την αστοχία χωρίς δισταγμό από την μια και όχι άδικα από την άλλη, εκμεταλλεύθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση.


Οικονόμου: «Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη»

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».


Τσίπρας: Οι Ναζί δεν μπορεί να έχουν τον λόγο στην Βουλή

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η αντίδραση στελεχών του κόμματός του. «Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση», τόνισε ο κ. Τσίπρας  σε ανάρτησή του στα social media. «Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός», ανέφερε ακόμα και σχολίασε: «Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή». «Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή».


Για το ίδιο θέμα αντέδρασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και εκείνα που παραβρέθηκαν στην ομιλία Ζελένσκι και εκείνα που απείχαν.

3 σχόλια:

  1. Βασικά ωραίος άνδρας ρε παιδί μου.
    Κλασικός Έλληνας αρρενωπός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ,τι κούκλος είναι αυτός; Έλληνας είναι σίγουρα, φαίνεται απ'τούτο τού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365