Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Η Πισπιρίγκου καταθέτει αίτηση για αποφυλάκιση - Είμαι αθώα κι άλλοι έξω κάνουν πάρτι

Που στηρίζουν την αίτηση

Αίτηση αποφυλάκισης φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, λίγες μόλις μέρες από την προφυλάκισή της.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι δικηγόροι της, γνωρίζοντας το τι ακριβώς ελέχθη στην ανακρίτρια, ήδη έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης της πελάτισσάς τους κατηγορούμενης, ευελπιστώντας πως αυτό θα γίνει δεκτό. Kι έχουν σοβαρούς λόγους να το πιστεύουν! Ακόμα κι αν τυπικά το αίτημα δεν έχει κατατεθεί, είναι θέμα ωρών ή ολίγων ημερών αυτό να υποβληθεί!


Που στηρίζουν την αίτηση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά τα στοιχεία του υπομνήματος ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια, σε σημείο τέτοιο, που  -όπως λένε –  στο τέλος ήταν σχεδόν βέβαιοι -κι αυτοί και η κατηγορούμενη- ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους!

Όμως, η αναγκαιότητα να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα, εκτιμούν ότι δεν άφησε Ανακρίτρια και εισαγγελέα να «ξεπεράσουν» τόσο εύκολα το κατηγορητήριο, οδηγούμενοι σε μία ομόφωνη μεν… αλλά στην ουσία «οριακή» απόφαση προφυλάκισης της μητέρας.


Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της 33χρονοης, Όθωνας Παπαδόπουλος. “Με τον τρόπο δείχνει και την άρνησή της να αποδεχθεί αυτό που της συμβαίνει”


Η στιγμή που η ανακρίτρια έδειξε να εξετάζει το ενδεχόμενο να την αφήσει ελεύθερη


Έντονο το παρασκήνιο από την απολογία της 33χρονης. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέπτυξε τους ισχυρισμούς, για τα νεκρά παιδιά της, από την Πάτρα και ένας διάλογος με την ανακρίτρια δείχνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί…


Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η κατηγορούμενη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί την περασμένη Δευτέρα. Ανέπτυξε τους ισχυρισμούς της, αλλά δεν έπεισε και τελικά προφυλακίστηκε. Τα όσα έγιναν στη μαραθώνια απολογία της, προκαλούν μια σειρά από συζητήσεις. Όχι μόνο για τα όσα είπε εκείνη, αλλά και για τα όσα άκουσε από την ανακρίτρια.


Παρότι μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου η γενική εκτίμηση των αρμοδίων δικαστικών αρχών ήταν πως δεν κλόνισε ούτε κατ’ ελάχιστο το βαρύ κατηγορητήριο και δεν έπεισε με τον ισχυρισμό της, ότι η χορήγηση της κεταμίνης στο άτυχο παιδάκι, που του προκάλεσε τον θάνατο, οφείλεται σε ιατρικό λάθος και όχι σε εγκληματική ενέργεια από την ίδια, υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.


Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναφέρουν ότι προς το τέλος της πολύωρης απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, η ανακρίτρια έδειχνε να μην κρύβει τις πολύ σοβαρές της σκέψεις να προτείνει να αφεθεί ελεύθερη. Η φράση της προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου και μόνο υπό τη μορφή ερώτησης, δείχνει πολλά. «Αν σ’ αφήσω ελεύθερη θα τους δεχθείς τους όρους;». Η απάντηση ήταν θετική… αλλά εντέλει δεν χρειάστηκε. Το ότι τέθηκε όμως ως ερώτημα, δείχνει ένα μέρος από τις σκέψεις της ανακρίτριας.

Η Ρούλα επίμεινε στην άρνηση της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας και πέρασε στην αντεπίθεση για τους γιατρούς. «Εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, εγώ δεν έχω καμία σχέση με το περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά», ανέφερε η 33χρονη στην απολογία της.


Η ανακρίτρια αντέτεινε πως το νοσοκομείο δεν έχει καν την ουσία κτατο που δεν δέχτηκε η Ρούλα. «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική».


Σχετικά με τις ερωτήσεις που έκανε για τις κάμερες στο νοσοκομείο και το αίτημα για μονόκλινο δωμάτιο υποστήριξε πως και αυτό εξηγείται με όσα γίνονταν στο νοσοκομείο. «Είχε σημειωθεί ληστεία στο νοσοκομείο και ανησυχούσα. Έτσι κι αλλιώς λόγω της κατάστασης της Τζωρτζίνας θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο».


Η ανακρίτρια ρώτησε και για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου επικαλέστηκε τις επίσημες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους και πως για τη Μαλένα είχαν υποβάλει μήνυση με τον εν διαστάσει σύζυγος της. Αν και ρωτήθηκε και για την σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δεν άφησε αιχμές σε βάρος του, για τις υποθέσεις των θανάτων των τριών παιδιών τους.


Είμαι αθώα με αποδείξεις, είμαι στη φυλακή κι άλλοι έξω κάνουν πάρτι


Μία φράση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την προφυλάκισή της στον Κορυδαλλό, δίνει τροφή για νέες εξελίξεις, με απρόβλεπτες παραμέτρους που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα οδηγήσουν τα πράγματα.


Με αποδέκτη την εφημερίδα «Πελοπόννησος» (κατ’ επιθυμίαν της) μέσα από τη φυλακή -κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί- διαμέσου προσώπου που μίλησε προχθές μαζί της, της αποδίδεται η φράση: «Είμαι αθώα με αποδείξεις και είμαι στη φυλακή κι άλλοι έξω κάνουν πάρτι». Η αιχμή… δείχνει μάλλον τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!


Πάντως, φαίνεται πως πάμε ολοταχώς για μετωπική σύγκρουση Μάνου και Ρούλας! Το σενάριο του διαζυγίου περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, γιατί υπάρχει άλλο θέμα, πολύ πιο σοβαρό: Ο Μάνος Δασκαλάκης ετοιμάζεται, σήμερα ή αύριο, να πάει μαζί με τον δικηγόρο του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας! Θα τοποθετηθεί, δηλαδή, και επίσημα απέναντι από τη γυναίκα του, ως πολιτική αγωγή, ως κατήγορός της στην υπόθεση, αποδεχόμενος πως η σύζυγός του δικαιολογημένα κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365