Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και του ΕΠΑΛ Αριδαίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Δελτίο Τύπου
Το δικό τους μήνυμα έδωσαν οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και του ΕΠΑΛ Αριδαίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) συμμετέχοντας σε μια σειρά από δράσεις, στην κεντρική πλατεία της πόλης, που είχαν σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τη συμπερίληψη και την αποδοχή για τα άτομα του φάσματος του αυτισμού.


Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, το παιδί έχει προβλήματα στην επικοινωνία, στις κοινωνικές επαφές, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στη συμπεριφορά.


Η έγκαιρη διάγνωση τα κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα και η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ τα παιδιά, ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες που θα τα εφοδιάσουν για το μέλλον.


Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα κάθε ατόμου, προσφέροντάς τους ισότιμες ευκαιρίες στη ζωή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365