Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Νέα μελέτη: Πιο γρήγορα και έγκυρα τα rapid test σάλιου

Νέα μελέτη

Νέα μελέτη δείχνει ότι τα rapid test σε δείγμα σάλιου μπορούν να δείξουν πιο έγκαιρα τα προσυμπτωματικά άτομα σε σχέση με τα ρινικά rapid test.


Νέα μελέτη δείχνει ότι τα rapid test σε δείγμα σάλιου μπορούν να δείξουν πιο έγκαιρα τα προσυμπτωματικά άτομα σε σχέση με τα τεστ σε ρινικό δείγμα ενώ συνδέονται και με λιγότερη δυσφορία των ασθενών και με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους υγειονομικούς που τα διεξάγουν


Ο γενετικός έλεγχος στο σάλιο δείχνει τον ιό SARS-CoV-2 πιο γρήγορα από τον έλεγχο σε ρινικό δείγμα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Microbiology Spectrum» της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.


«Το εύρημα αυτό είναι σημαντικό καθώς τα μολυσμένα άτομα μπορούν να μεταδώσουν την COVID-19 προτού να γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί» ανέφερε ο Ντόναλντ Μίλτον, καθηγητής Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Περιβαλλοντικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ που ήταν εκ των κύριων συγγραφέων της μελέτης και προσέθεσε: «Η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να μειώσει την εξάπλωση της νόσου».


«Συλλέξαμε δείγματα σάλιου καθώς και ρινικά δείγματα κάθε δύο με τρεις ημέρες κατά την περίοδο της καραντίνας των στενών επαφών. Ολα τα δείγματα ελέγχθηκαν με RT-PCR για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 και τη μέτρηση του ιικού RNA. Στη συνέχεια αναλύσαμε πώς αυτά τα αποτελέσματα άλλαξαν τις ημέρες πριν και μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων» εξήγησε ο καθηγητής Ντόναλντ Μίλτον, στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Περιβαλλοντικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.


«Η μελέτη μας ενισχύει την άποψη ότι η χρήση δείγματος σάλιου για μαζικό διαγνωστικό έλεγχο σε χώρους όπως τα σχολεία και οι χώροι εργασίας, μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά διάγνωσης και συγχρόνως να οδηγήσει σε πιο έγκαιρη διάγνωση της COVID-19» υπογράμμισε ο καθηγητής Μίλτον και κατέληξε λέγοντας ότι «αν τα ταχέα τεστ με δείγμα σάλιου καταστούν ευρέως διαθέσιμα, αναμένουμε να επιτύχουμε σημαντική πρόοδο στην έγκαιρη διάγνωση της COVID σε σύγκριση με τα υπάρχοντα ρινικά rapid τεστ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365