Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ανακοίνωση για διεξαγωγή άσκησης ετοιμότητας «Αλμωπία 2022»

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 24 Μαϊου 2022 θα διεξαχθεί στο χώρο της Λουτρόπολης των Λουτρών Λουτρακίου του Δήμου Αλμωπίας, άσκηση ετοιμότητας, ευρείας κλίμακας, προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, ¨λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς¨ με την κωδική ονομασία «Αλμωπία 2022» με ώρα έναρξης την 10η πρωϊνή. 

Για την διεξαγωγή της άσκησης θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων ΠΡΟΣ τη Λουτρόπολη,από τη διασταύρωση της Ορμας, καθ΄όλη τη διάρκεια διεξαγωγής αυτής. Πιο συγκεκριμένα από τις 10:00 έως τις 11:00.

Η άσκηση έχει ως σκοπό να δοκιμάσει τα όρια δυνατοτήτων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες. Παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα σε όλους όσους συμμετέχουν να εκπαιδευτούν και να δοκιμαστούν στις απαιτήσεις της περίστασης. Ακόμη θα καταδείξει τον υψηλό βαθμό οργάνωσης της κάθε υπηρεσίας και τηνσημαντικότητα της συνεργασίας των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Παρακαλούνται οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή της άσκησης, παραμένοντας ψύχραιμοι. 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης δήλωσε:«Βασική προτεραιότητα μας είναι η αντιμετώπιση κάθε απειλής, γι΄αυτό κρίνεται αναγκαία η σημασία της πρόληψης αλλά και της ετοιμότητας από πλευράς της Πολιτικής Προστασίας.Εμείς ως δημοτική αρχή, με προγραμματισμένες παρεμβάσεις μας στο χώρο της Λουτρόπολης προσπαθούμε τόσο να αποτρέψουμε τέτοιες καταστάσεις όσο και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την ενδεχόμενη αντιμετώπιση τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365