Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ολική ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα: Έκανε την καταγγελία για προσωπικούς λόγους λέει η εισαγγελέας

Ολική ανατροπή

Την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα.


Αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων του δικαστικού φακέλου, η εισαγγελική λειτουργός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.


Στην πρότασή της, η οποία αριθμεί 60 σελίδες, η εισαγγελική λειτουργός -κατά πληροφορίες- απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους. Δέχεται, από την άλλη, τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.


Προς την κατεύθυνση της απαλλαγής, επικαλείται στην πολυσέλιδη αναφορά της το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας και τα οποία φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη (εξετάστηκαν εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης).


Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.


Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365