Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ο Γρίφος της Καρατζόβας: Τα φρέσκα αυγά από την Πολυκάρπη

Λύστε τον Γρίφο - Γράφει ο ACHRIDA365

Ο κ. Ανέστης από την Πολυκάρπη είχε 3 κοτόπουλα που έκαναν 3 αυγά σε 3 ημέρες. Μια μέρα ήθελε να πάρει περισσότερα αυγά, έτσι αγόρασε 12 κοτόπουλα. Πόσα αυγά θα έχει ο συμπαθής κ. Ανέστης σε 15 ημέρες;


Το Πολυκάρπι (ή η Πολυκάρπη) είναι οικισμός του Δήμου Αλμωπίας και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 1.049 κατοίκους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 160 μέτρων.Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το χωριό είχε μικτό μουσουλμανικό και εξαρχικό χριστιανικό πληθυσμό στις αρχές του 20ού αιώνα, με πλειοψηφία μουσουλμάνων (1.300 έναντι 100 χριστιανών, οι οποίοι προσέκειντο στην Εξαρχία). Στην απαρίθμηση του 1913 είχε 1.439 κατοίκους και στην απογραφή του 1920 είχε 1.178 κατοίκους. Με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923, οι μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να μετοικήσουν στην Τουρκία και στο χωριό εγκαταστάθηκαν 301 προσφυγικές οικογένειες από τη Μικρά Ασία. Μέχρι το 1925 ονομαζόταν Πόλιανη) Στην απογραφή του 1928 είχε 1.070 κατοίκους και στην απογραφή του 1940 ο πληθυσμός του είχε αυξηθεί σε 1.553. Το Πολυκάρπι είχε οριστεί έδρα ομώνυμης κοινότητας και με το πρόγραμμα Καποδίστριας, ο οικισμός προσαρτήθηκε στον δήμο Αριδαίας το 1997. Με το πρόγραμμα Καλλικράτης, προσαρτήθηκε στον δήμο Αλμωπίας. Ο Ιερός Ναός του χωριού κτίσθηκε από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου. Στην Πολυκάρπη πραγματοποιούνται κάθε έτος, την Κυριακή μετά τη 14η Σεπτεμβρίου, εκδήλωση μνήμης για τους μάρτυρες της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.


 (πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Πολυκάρπι_Πέλλας  )

 ACHRIDA365


*Λύστε τον γρίφο και δώστε την απάντηση στα σχόλια.


* Η σωστή απάντηση θα δοθεί στον γρίφο της επόμενης βδομάδας.


ΛΥΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΡΙΦΟΥ (Ο φιλάνθρωπος από τους Τσάκους): 4200€. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365