Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ευλογιά των πιθήκων: Ποια η διαφορά με την ανεμοβλογιά – «Μεταδίδεται κυρίως εκεί που υπάρχουν δερματικές αλλοιώσεις»

Δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας

Η «Ευλογιά των πιθήκων» είναι ο νέος φόβος που κυριεύει ολόκληρο τον πλανήτη, πάνω που πήγε να «ανασάνει» από την πανδημία του κορονοϊού. Για το θέμα μίλησε το πρωί της Δευτέρας (23.05.2022) στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. 


«Δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας», τόνισε η Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην ευλογιά των πυθικών που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο σημειώνοντας ότι και στην Ελλάδα θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά δε χρειάζεται πανικός. 


«Είναι ενδημική νόσος στην Αφρική χρόνια τώρα. Το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο ήταν στο Κονγκό το 1970», ανέφερε και επισήμανε ότι χρειάζεται να ακολουθούνται οι κανόνες ατομική υγιεινής. «Μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού με τα σταγονίδια και με την επαφή, και κυρίως εκεί που υπάρχουν δερματικές αλλοιώσεις», τόνισε. 


Σε ό,τι αφορά στα συμπτώματα, διαρκούν περίπου 3-4 εβδομάδες, και είναι κυρίως πυρετός, κεφαλαλγία, μυαλγία, διόγκωση λεμφαδένων και εξάνθημα με φυσαλίδες. 


Ερωτηθείσα ποια είναι η διαφορά με την ανεμοβλογιά, υπογράμμισε ότι «στην ανεμοβλογιά υπάρχει κνησμός, ενώ στην ευλογιά των πιθήκων υπάρχει πόνος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365