Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Μελέτη δείχνει γιατί κάποια παιδιά νοσούν σοβαρά από κορονοϊό

Μελέτη
Το μυστήριο γιατί ορισμένα παιδιά νοσούν ιδιαίτερα σοβαρά από τον κορονοϊό, φαίνεται ότι λύνουν οι επιστήμονες μέσα από μια μελέτη.


Από την αρχή της πανδημίας, οι επιστήμονες ήταν προβληματισμένοι για το γεγονός ότι ορισμένα παιδιά που κολλούσαν κορωνοϊό είχα σοβαρά συμπτώματα, εκ των οποίων αποφρακτική πνευμονοπάθεια, θρόμβωση του αίματος και βλάβες στην καρδιά.


Έπειτα από δύο χρόνια ερευνών στο «Murdoch Children’s Research Institute» της Μελβούρνης, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι ο οργανισμός ορισμένων παιδιών διαθέτει συγκεκριμένες πρωτεϊνες, που δεν τις διαθέτουν άλλα παιδιά, οι οποίες συνιστούν και την αιτία της σοβαρής νόσησης από Covid-19.


Σύμφωνα με τον ερευνητή αιματολογίας, Conor McCafferty, λήφθησαν δείγματα αίματος από 33 παιδιά που νόσησαν σοβαρά, και τα δείγματα αυτά συγκρίθηκαν με αυτά 20 υγιών παιδιών.


Από αυτή τη σύγκριση οι ερευνητές εντόπισαν συγκεκριμένες πρωτεϊνες στο αίμα μόνο των παιδιών που νόσησαν. Πιο συγκεκριμένα, 85 πρωτεϊνες συνδέονται με το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο, που παρατηρήθηκε σε πολλούς ασθενείς, και 52 ακόμα που συνδέονται με τα σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.


Η γνώση αυτών των πρωτεϊνών και της σύνδεσής τους με τη σοβαρή νόσηση από Covid-19, μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση, αλλά και στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική θεραπεία.


Σημειώνεται ότι τα περισσότερα παιδιά περνούν ήπια τον Covid-19, ενώ από από όσα χρειαστεί να νοσηλευτούν, μόλις το 1,7% καταλήγουν στην εντατική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365