Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του Ναυταθλητικού Κέντρου και του ποταμού Λουδία»

Δελτίο Τύπου

Με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών «Ν.Ο.Γ» κ. Βασίλη Καφετζάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης το περασμένο Σάββατο 20 Μαΐου 2022, με κεντρικό θέμα την αξιοποίηση του Ναυταθλητικού Κέντρου και του ποταμού Λουδία.


Όπως σημείωσε ο Βουλευτής, με την εξαίρεση της περιοχής από τη ζώνη έργου, αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Πέλλας και ικανοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Με την έκδοση της απόφασης (ΦΕΚ 276Δ -Ν19.04.2022) οι εγκαταστάσεις μπορούν να περιέλθουν στο δήμο Πέλλας και στο ΝΟΓ και εν συνεχεία να προχωρήσει η νομιμοποίηση  και η αξιοποίηση τους. Παράλληλα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Πρόεδρο κ. Καφετζάκη ότι η επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για τους πλεύσιμους ποταμούς θα δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν  χρήση γης οι εγκαταστάσεις ώστε να είναι δυνατή η ένταξη τους, ως έργου,  σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως το νέο ΕΣΠΑ 2021-2022 ή το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ακόμα συζητήθηκε και η εύρεση του απαιτούμενου κονδυλίου ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού του ποταμού, θέμα για το οποίο ο Βουλευτής και ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Γ. συμφώνησαν να κινηθούν από κοινού ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Αναφορικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης δήλωσε: «Μαζί με τον Πρόεδρο του Ν.Ο.Γ. κ. Καφετζάκη συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τον ποταμό Λουδία και τις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου. Ήδη με ενέργειες του Δήμου Πέλλας και της Περιφέρειας έχουν ξεπεραστεί σημαντικά ζητήματα ενώ οι ρυθμίσεις για τους πλεύσιμους ποταμούς που αναμένονται από το Υπουργείο Οικονομικών θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο το δρόμο για αξιοποίηση συνολικά της περιοχής του Λουδία. Προσωπικά παρακολουθώ το ζήτημα πολύ στενά και βρίσκομαι σε συνεργασία τόσο με τη Διοίκηση του Ν.Ο.Γ. όσο και με το Δήμο Πέλλας αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. 

Η αξιοποίηση του ποταμού και των εγκαταστάσεων θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τον Λουδία, ως ένα σύγχρονο ναυταθλητικό κέντρο, πόλο έλξης διεθνών αποστολών – ήδη πολλές αποστολές πραγματοποιούν προπονήσεις στο Λουδία –  αλλά και διοργάνωσης μεγάλων εγχώριων και διεθνών πρωταθλημάτων. Είναι κάτι που το οφείλουμε στην περιοχή αλλά κυρίως στους ανθρώπους που ασχολούνται με την κωπηλασία και ζουν την καθημερινότητα τους στο ποτάμι, και αναφέρομαι στη σημερινή Διοίκηση του Ν.Ο.Γ. αλλά και τις προηγούμενες, σε όλους τους προπονητές που πέρασαν, στους αθλητές αλλά και στους γονείς που στηρίζουν όλη αυτήν την προσπάθεια. 

Είμαστε περήφανοι για τις μεγάλες διακρίσεις που έχουν φέρει στην πόλη οι αθλήτριες και οι αθλητές μας αλλά και για όσους όσοι προερχόμενοι από το Ν.Ο.Γ. χάρισαν μεγάλες επιτυχίες στη χώρα. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς είναι, μέσα από τη συνεργασία, να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και να δώσουμε έτσι μια νέα δυναμική πορεία και στο ίδιο το άθλημα αλλά και στις εγκαταστάσεις, ως σημείο αναφοράς της κωπηλάσιας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365