Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αντιδήμαρχο για τη δωροδοκία – Υπό κράτηση μέχρι την απολογία του

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους κακουργηματική ποινική δίωξη

Προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιο του ανακριτή, ζήτησαν και έλαβαν οι τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται σε υπόθεση με «φακελάκι».


Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους κακουργηματική ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για παράνομη παθητική και ενεργητική δωροδοκία.


Οι τρεις συλληφθέντες μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες, με την ιδιότητα του λογιστή, είναι και αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία κι έγινε αποδεκτή από την δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.


Το χρονικό


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων Βορείου Ελλάδος αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Η σύλληψη του αφορά την επαγγελματική του δραστηριότητα. Ο αντιδήμαρχος δραστηριοποιείται ως λογιστής. Κατηγορείται ότι δωροδόκησε υψηλόβαθμο υπάλληλο της εφορίας για λογαριασμό πελάτη του.


Μαζί του συνελήφθη ένας ακόμα λογιστής καθώς και η υψηλόβαθμη υπάλληλος που έχει θέση ευθύνης σε μεγάλη εφορία της Θεσσαλονίκης.


Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.


Ο αντιδήμαρχος υπέβαλε την παραίτησή του και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας την αποδέχτηκε.


Η πλευρά του αντιδημάρχου υποστηρίζει ότι το χρηματικό ποσό που έλαβε ο ίδιος αφορά αμοιβή για το λογιστικό γραφείο και δεν αποτελεί προϊόν δωροδοκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365