Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Συνάντηση Σταμενίτη με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο στο Ν. Πέλλας

Δελτίο Τύπου
Συζήτησαν τη σύνδεση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου της πόλης των Γιαννιτσών με αγωγό της ΔΕΣΦΑ αλλά και την προοπτική σύνδεσης της Αριδαίας με το φυσικό αέριο.


Την επόμενη ημέρα του φυσικού αερίου στην πόλη των Γιαννιτσών αλλά και την ανάγκη σύνδεσης της Αριδαίας συζήτησαν στη χθεσινή (18.05.2022) συνάντηση τους ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας. 

Όσον αφορά την πόλη των Γιαννιτσών ο κ. Σταμενίτης, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που ξεκίνησαν προ ολίγων ημερών, επανέφερε το ζήτημα της σύνδεσης του δικτύου παροχής φυσικού αερίου με έναν από του αγωγούς της ΔΕΣΦΑ (Αλεξάνδρεια ή στον παράλληλο του ΤΑΠ), προκειμένου η ροή και η λειτουργία του φυσικού αερίου να είναι πιο σταθερή από αυτήν που προσφέρει ο σταθμός αποσυμπίεσης αλλά και πιο οικονομική στην λειτουργία του με όφελος για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη αυτός είναι ένας προγραμματισμός που πρέπει να γίνει τώρα ώστε μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου στην πόλη να υπάρχει πλάνο της σύνδεσης με αγωγό της ΔΕΣΦΑ, ελαχιστοποιώντας έτσι το διάστημα κατά το οποίο η τροφοδοσία θα γίνεται από τον σταθμό αποσυμπίεσης. Ο κ. Τσάκας ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η Διοίκηση της ΔΕΔΑ εξετάζει την εν λόγω πρόταση ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και την κατέθεσε ο κ. Σταμενίτης για πρώτη φορά. Και οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η σύνδεση με το σταθμό αποσυμπίεσης αποτελεί μια προσωρινή λύση μέχρι την οριστική σύνδεση με αγωγό φυσικού αερίου, καθώς αυτό θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη τροφοδοσία, θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος και θα δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερο αριθμό συνδέσεων. 


Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του αιτήματος, που ο ίδιος μαζί με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπάτση έχουν καταθέσει και αφορά τη σύνδεση της πόλης της Αριδαίας με το φυσικό αέριο. Ο κ. Τσάκας ενημέρωσε ότι η Αριδαία βρίσκεται στο σχεδιασμό της ΔΕΔΑ για το επόμενο σύνολο των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας που θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο και σύντομα η Διοίκηση θα είναι σε θέση  να υποβάλει το αίτημα στην ΡΑΕ  με ολοκληρωμένο φάκελο. 


Αναφορικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης δήλωσε: 

«Η σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο είναι γεγονός. Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι το φυσικό αέριο θα φθάσει στην πόλη, καθώς αποτελούσε κεντρική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό που οφείλουμε σήμερα να πούμε είναι ότι η εξέλιξη αυτή ήρθε και ως αποτέλεσμα της  οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας της Διοίκησης της ΔΕΔΑ και του Δήμου Πέλλας, που σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα κωλύματα που δημιούργησαν το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες αδειοδότησης και είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών κατασκευής.  


Στη σημερινή μου συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τσάκα συζήτησα την επόμενη ημέρα του εν λόγω καυσίμου στον Νομό Πέλλας τόσο όσον αφορά τη σύνδεση του δικτύου της πόλης των Γιαννιτσών, αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, με αγωγό της ΔΕΣΦΑ όσο και την κατασκευή δικτύου στην πόλη της Αριδαίας. Είμαι αισιόδοξος ότι και τα δύο ζητήματα θα προχωρήσουν στο επόμενο διάστημα και σύντομα θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε».

1 σχόλιο:

  1. Efxarista.nea.sarose.d.a.p.stis.ekloges.fandazoume.stis.ekloges.perni.aftodinamia.i.ndk.🐭🐭🐭🐭🐭🐭

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365