Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Στο πρόγραμμα gopafree της Cigaret Cycle συμμετέχει ο Δήμος Αλμωπίας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Αλμωπίας επεκτείνει τις δράσεις του στους τομείς Καθαριότητας με την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης αποτσίγαρων gopafree.


Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν 10 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης αποτσίγαρων. Οι κάδοι συλλογής αποτσίγαρων βρίσκονται σε κεντρικά σημεία του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συλλογή των απορριμμάτων και η αποτροπή απόρριψης τους στο δημόσιο χώρο, με βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιείται από τα συνεργεία  καθαριότητας του Δήμου συλλογή των αποτσίγαρων από τους κάδους τα οποία στη συνέχεια προωθούνται σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Από την επεξεργασία τους προκύπτουν νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα. Τα δε υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα που περιέχεται σε αυτά, οδηγούνται προς κομποστοποίηση και χρησιμοποιούνται στην ανθοκομία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σήμερα δράση με διανομή ενημερωτικού υλικού σε καταστήματα εστίασης και δημότες για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων καθώς και ατομικά αναμνηστικά επαναχρησιμοποιούμενα τσιγαροδοχεία από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle.

Στη δράση βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Πολυξένη Νάνου,  ο Συνιδρυτής και Διευθυντής της Cigaret Cycle, κ. Γιώργος Σακελλαρίου, η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας κ. Ιωάννα Δανδέλια, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωάννης Σέλκος και ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Γιώργος Ιατρίδης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης δήλωσε: «Άλλη μία δράση υλοποιείται στο Δήμο Αλμωπίας. Έτσι μετά την ανακύκλωση στους μπλε κάδους, την ανακύκλωση συσκευασιών φυτοφαρμάκων, την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών προχωρούμε  στην ανακύκλωση υπολειμμάτων του τσιγάρου. Πρόκειται για μία ακόμη δράση με σκοπό να προστατέψουμε το περιβάλλον σε συνεννόηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο και την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, την οποία και ευχαριστούμε για την πολύ καλή συνεννόηση και την άμεση ανταπόκριση προκειμένου να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι κάδοι για να πετιούνται τα αποτσίγαρα. Αυτό είναι και μια καλή αφορμή για να κόψουμε το τσιγάρο, αλλά για όσους συνεχίζουν να καπνίζουν υπάρχουν οι συγκεκριμένοι κάδοι για να μην ρυπαίνουμε και μολύνουμε τους κοινόχρηστους χώρους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν και συνεργαστήκαν προκειμένου να ολοκληρωθεί άλλη μία δράση για το Δήμο Αλμωπίας». 

«Η ανακύκλωση των αποτσίγαρων είναι ένα ακόμη ρεύμα ανακύκλωσης και αποτελεί πλέον όχι μια μεμονωμένη ενέργεια αλλά και μια συνήθεια που αποκτούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας.  Είμαστε περήφανοι που το δίκτυο του προγράμματος #gopafree διευρύνεται συνεχώς στην Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα σε δήμους περιφερειακά των αστικών κέντρων, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση φορέων και κατοίκων αυτών των περιοχών. Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης για τις βλαβερές συνέπειας των αποτσίγαρων στο περιβάλλον αλλά και τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον για την ανακύκλωση τους», δήλωσε ο συνιδρυτής και Διευθυντής της Cigaret Cycle Γιώργος Σακελλαρίου.

4 σχόλια:

 1. Ο Δημος να ξυπνησει λιγο και να πανε στν Ελγα.Καποιες περιοχες εχουν σοβαρο θεμα ακαρπιας,να φωναξουν σε συνεργασια τν προέδρων τν τοπικόν κοινοτήτων τν πρόεδρο του Ελγα να εκτιμηθει η ζημεία σε πολλά χωριά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί πάντα πρέπει όλοι μας να μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε άσχετα πράγματα... Ο Δήμος προέβει σε μια αξιέπαινη ενέργεια την οποία θα πρέπει να επικροτήσουμε γιατί και στην τελική για εμάς είναι... Το παράπονο που λες μπορείς να το κάνεις στο Δήμο... Το ότι υπάρχουν παράπονα είναι λογικό, ωστόσο το ένα δεν αναιρεί το άλλο... Το ότι έχουμε ένα πρόβλημα που μας καίει δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται παράλληλα άλλες δράσεις.

   Διαγραφή
 2. Σιγά ρε φίλε θες να ξυπνήσεις κανένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ο Δήμος δεν μπορεί να στήσει μια τέτοια επιχείρηση με δικά του στελέχη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365