Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Τουρισμός για όλους: 200.000 δικαιούχοι - Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις για φθηνές διακοπές

200.000 δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους

Με απόφαση του πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας.


Ανάσα θα δώσει το πρόγραμμα τουρισμός για όλους στους δικαιούχους, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού. Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού θα είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ και έχει στόχο να στηρίξει τη ζήτηση για διακοπές σε επιχειρήσεις του κλάδου έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας. Το νέας μορφής και δομής πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο 2022-2025 θα «τρέξει» με voucher στα πρότυπα του «Freedom Pass».


200.000 δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα, στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». «Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης», δήλωσε.


Παράλληλα, από τις διευκρινίσεις του κ. Κικίλια στο Παρόν της Κυριακής προκύπτει πως το voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί σε ψηφιακή κάρτα και θα εξαργυρώνεται άμεσα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τα καταλύματα και στα ακτοπλοϊκά, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Όπως τόνισε αυτή εξαργυρώνεται:


Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια,

Στη διαμονή,

Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κλπ).

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του «Freedom Pass», προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.


Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:


Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή

Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Τουρισμός για Όλους: Τα βασικά σημεία του προγράμματος

Υποβολή αιτήσεων: Από 20-25 Ιουνίου.


Αιτήσεις: Ανεξαρτήτως ΑΦΜ.


Δυνατότητα χρήσης επιδότησης: Και καλοκαίρι και χειμώνα.


Υποβολή: Στο tourism4all.gov.gr


Επιταγή τουρισμού: 150 ευρώ ανά δικαιούχο.


Επιλογή δικαιούχων: Μέσα από κλήρωση.


Εξαργύρωση ποσού: Μέσω άυλης κάρτας (στη λογική του Freedom Pass).


Έναρξης προγράμματος: 1η εβδομάδα Ιουλίου.


Περσινά voucher: Έληξαν 31/12/2021 (και δεν θα δοθεί παράταση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365