Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Ανέγερση νέου διδακτηρίου 2ου Γυμνασίου Αριδαίας

Δελτίο Τύπου

Ένα χρόνιο ζήτημα στέγασης σχολικής στέγης, οδεύει προς επίλυση. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, παραχωρήθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Εσωτερικών στο Δήμο Αλμωπίας, η κυριότητα τμήματος του τεμαχίου 406 (Φυτώριο), έκτασης 13 στρεμμάτων για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας.

Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας έως σήμερα, στεγάζεται σε κτίριο το οποίο χρησιμοποιούταν στο παρελθόν για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού (Κόκκινη αποθήκη), το οποίο δεν καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις εκπαίδευσης.Άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, είναι να ωριμάσει φάκελο τον οποίο θα καταθέσει στην ΚΤΥΠ ΑΕ, για την εκπόνηση μελέτης και τη χρηματοδότηση με άμεσο στόχο την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου διδακτηρίου, δίνοντας έμφαση, στη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος, τη βέλτιστη ενεργειακά απόδοση του κτιρίου και την πλήρωση όλων των κριτηρίων προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας προχωράει, εκμεταλλευόμενη κάθε δυνατότητα που παρουσιάζεται και σχεδιάζει την υλοποίηση ουσιαστικών έργων, τα οποία θα εκσυγχρονίσουν τις σχολικές υποδομές της Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365