Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Επίδομα έως 300 ευρώ για διακοπές: Πώς θα πάρετε το voucher, ποιες περιοχές αφορά

Το Voucher αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού
Voucher μέχρι 300 ευρώ για διακοπές σε προσφάτως πληγείσες περιοχές της Ελλάδας προσφέρει η κυβέρνηση με στόχο την τόνωση του εγχώριου τουρισμού.

Ένα ειδικό «ψηφιακό πάσο» μέχρι 300 ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση για διακοπές πολιτών σε προσφάτως πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο.


Το Voucher αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού και χωρίς περιορισμούς, από τη διαμονή, την εστίαση μέχρι και τις τοπικές μεταφορές των δικαιούχων.

Το ειδικό αυτό πρόγραμμα, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, είναι ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα δύο προγράμματα που ξεκινούν μέσα στον Ιούλιο, το νέο ανανεωμένο δηλαδή πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι επίσης αυξημένος και ανέρχεται φέτος στα 35 εκατ. ευρώ.


Το νέο voucher θα χορηγείται άμεσα, με μία απλή αίτηση, χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς πρόσθετα κριτήρια και θα αφορά σε όλους όσοι επιλέξουν ως τόπο των φετινών διακοπών τους, τους δήμους Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Ιστιαίας-Αιδηψού, καθώς και τους δήμους ανατολικής και δυτικής Σάμου.

Το Voucher θα είναι 300 ευρώ για όσους επισκεφθούν τη Σάμο και 150 για εκείνους που θα προτιμήσουν τη Βόρεια Εύβοια.

Συγκεκριμένα και όπως ορίζει η τροπολογία που έχει περάσει από τη Βουλή:


1. Παρέχεται Οικονομική διευκόλυνση για 2022 από εθνικά σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάθε ενήλικο φυσικά πρόσωπο προς σκοπό ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού και Βόρεια Εύβοια, οι επλήγησαν από σεισμό 3Οης Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.

Advertisment
Scroll to continue
2. Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει. Ειδικά για τους έγγαμους τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι υπόχρεος υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

3. Ωφελούμενοι των δικαιούχων ορίζονται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φυσικών προσώπων για το Φορολογικό 2020 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αυτόν. περιπτώσεις συζύγων τέκνων που αμfάτεροι είναι δικαιούχοι κατά έννοια παρ. 2, ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί αίτηση

4. Δεν καθίστανται δικαιούχοι -ωφελούμενοι:

α) Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι Πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από αν γίνει, τελικώς, χρήση των ανωτέρω παροχών όχι, καθώς και

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι -ωφελούμενοι συνάψουν παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για ΄ίδια χρονική περίοδο.

5. Η οικονομική ενίσχυση υπερβαίνει των τριακοσίων (300) ευρώ για τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και των εκατόν πενήντα (150) ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365